ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για Novartis

Πολιτική κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για Novartis
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει ότι «δεν θα ανεχθεί να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία από παρακρατικούς μηχανισμούς με αφορμή όσα δημοσιοποιούνται σε σχέση με τη Novartis». Photo Collage via ΙΝΤΙΜΕ

Σε πολιτικη αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ οδήγησε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη σε ό,τι αφορά στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis.

Με ένα σκωπτικό σχόλιο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απευθύνθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη ως εξής:

«Ζητάμε ταπεινά συγνώμη από το κύριο Ανδρουλάκη, που στη προσπάθειά μας να ανακόψουμε τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, παραποιήσαμε δημόσια έγγραφα και εξαφανίσαμε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου από τα επίσημα έγγραφα του FBI που αναφέρονται στις μίζες της Novartis. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να κατανοήσει ότι σε τόσο σοβαρά ζητήματα, το να μη παίρνεις θέση και να πουλάς τρέλα, δεν αποτελεί πάντα ασφαλή διέξοδο».

Ακολούθησε η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προς τον κ. Ηλιόπουλο:

«Αντιπαρερχόμαστε τη φρασεολογία του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που παραπέμπει ευθέως στον επί χρόνια πολιτικό τους συνεταίρο, Πάνο Καμμένο. Θα τα πούμε ακόμη μία φορά κι ελπίζουμε να μη μένει και ο κ. Ηλιόπουλος «άγρυπνος», ώστε να μπορεί να τα κατανοήσει πλήρως: Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει καταθέσει στη Βουλή το επίμαχο έγγραφο, στην πλήρη μετάφρασή του και έχει ληφθεί υπόψη από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2020».

«Προκαλεί εντύπωση γιατί αυτό το αποκρύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που δημοσίευμα της “Αυγής” εκείνης της εποχής κάνει αναφορά στο επίμαχο έγγραφο κατά την πλήρη μετάφραση του. Επαναλαμβάνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα δεχθεί καμία σκιά. Δεν κατανοούμε, μάλιστα, γιατί ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει καθαρά τι συνέβη με τη φερόμενη παραποίηση του εγγράφου», κατέληξε στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Ανδρουλάκης: Δεν θα επιτρέψω σε παρακρατικούς μηχανισμούς να κρατούν σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ

Σαφές ήταν το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν θα ανεχθεί να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία από παρακρατικούς μηχανισμούς με αφορμή όσα δημοσιοποιούνται σε σχέση με τη Novartis. Σε αυστηρούς τόνους ανέφερε:

«Δεν θα επιτρέψω σε παρακρατικούς μηχανισμούς να κρατούν σε ομηρία το κόμμα. Γι' αυτό καλώ το υπουργείο Εξωτερικών να δώσει καθαρές απαντήσεις χωρίς μισόλογα σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες». Για να σημειώσει χειροκροτούμενος:

«Αν νομίζουν Δεξιά και ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακόψουν αυτή τη νέα πορεία είναι γελασμένοι. Ό,τι και να σχεδιάζουν στον παρασκήνιο θα είναι ηττημένοι κι εμείς νικητές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ