ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Το ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώνει τα χρυσά μπόνους στις τράπεζες

Αχτσιόγλου: Το ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώνει τα χρυσά μπόνους στις τράπεζες
«Προφανώς το προνόμιο που θεωρεί ότι έχει η ΝΔ να μιλά για το τραπεζικό σύστημα απορρέει από τα 381 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά στις τράπεζες», τονίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει τα χρυσά μπόνους στις τράπεζες», υποστηρίζει, με δήλωσή της, η Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παρατηρεί πως με τη χθεσινή (Κυριακή) του ανακοίνωση- «και πάλι μαύρα μεσάνυχτα»- το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε όλα όσα κατάγγειλε και συγκεκριμένα ότι:

«​​Ανοίγει τον δρόμο για χρυσά μπόνους στα στελέχη των τραπεζών από το 2023 με το νομοσχέδιο για το ΤΧΣ. ​Μάλιστα, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο δρόμος για τα χρυσά μπόνους να ανοίξει όχι απλώς από φέτος αλλά και αναδρομικά. ​Κάποιοι τραπεζίτες δεν δέχθηκαν να ξεκινήσουν την κούρσα των μπόνους αργότερα από άλλους γι’ αυτό η κυβέρνηση όρισε ως κοινή αφετηρία το 2023. Κάθε φορά που η ΝΔ επιχειρεί να αποποιηθεί την άμεση σχέση της με τη χρεωκοπία της χώρας προσβάλλει όχι απλώς τη μνήμη αλλά και τα βιώματα της ελληνικής κοινωνίας», υπογραμμίζει η βουλεύτρια Επικρατείας.

«Προφανώς, δε, το προνόμιο που θεωρεί ότι έχει να μιλά για το τραπεζικό σύστημα απορρέει από τα 381 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά στις τράπεζες», τονίζει η κυρία Αχτσιόγλου η οποία, ως υστερόγραφο, χαιρετίζει τον αυτοσαρκασμό του υπουργείου που κάνει λόγο για «αϋπνίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ