ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece για το «ελβετικό τυρί»: Χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη

Οικονόμου στο CNN Greece για το «ελβετικό τυρί»: Χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Να κλείσει το θέμα που άνοιξε με την χθεσινή αναφορά περί «ελβετικού τυριού», που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη χθεσινή ενημερωτική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, θέλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Απαντώντας στο ερώτημα του CNN Greece, για την κριτική που δέχτηκε, μεταξύ άλλων, και για αυτήν την αποστροφή του λόγου του ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «αυτό που ανέδειξε νομίζω, ο κ. Παναγιωτόπουλος εχθές, είναι ότι χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη σε όσους που διαχειρίζονται ευαίσθητα θέματα, που έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας παρομοίωσε το σύστημα πληροφοριών με ελβετικό τυρί, που διαθέτει αρκετές «τρύπες» και υπογράμμισε πως όλοι όσοι ασχολούνται με την άμυνα πρέπει να έχουν τη δέουσα υπευθυνότητα, ώστε να μην είναι κάποια πληροφορία προσβάσιμη στον οποιονδήποτε.

Για τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα αναλυτικά στοιχεία της στρατιωτικής ενίσχυσης προς την ουκρανική άμυνα, και τα βέλη του τομεάρχη άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, ότι δεν δημοσιοποιούνται από την κυβέρνηση, για να ασκεί «ΙΧ εξωτερική και εξοπλιστική πολιτική ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση ασκεί μια εξωτερική πολιτική πολυδιάστατη, πολυσχιδή που βασίζεται πάνω σε αρχές και που έχει φέρει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα τα τελευταία δυο χρόνια, που τα αντιλαμβάνεται νομίζω ο καθένας, βλέποντας την αναβάθμιση του κύρους της χώρας, με τη διεύρυνση της απήχησης της χώρας μας, παντού. Στις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη μας, στους εταίρους μας, σε όλα τα διεθνή φόρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ