ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Αδιαμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Αδιαμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου
«Η παραβατικότητα δεν θα υπερισχύσει του διεθνούς δικαίου», τονίζει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στις αλλεπάλληλες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, με τις οποίες η Άγκυρα αποπειράται να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά από τα νησιά της στο Αιγαίο, απαντά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση Τύπου που υπογράφεται από τον εκπρόσωπό του Δημήτρη Μάντζο.

«Με φόντο αποβατική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του ο Τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο αναθεωρητισμού, το οποίο προκλητικά ανάρτησε στα ελληνικά στο Twitter, και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας αναφέροντας: "Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ"», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

«Η παραβατικότητα δεν θα υπερισχύσει του διεθνούς δικαίου. Η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Είναι εθνικό μας καθήκον να παλέψουμε για μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση. Με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις σε όσους στηρίζουν το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν και με ένα πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων, όπως έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες».

Ο Γιάννης Οικονόμου καταλήγει ότι τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία.

«Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας» καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ