ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ίδια λέμε στους Αμερικανούς πίσω από κλειστές και ανοιχτές πόρτες

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ίδια λέμε στους Αμερικανούς πίσω από κλειστές και ανοιχτές πόρτες
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να διαμηνύσει στον κ. Τσούνη πως στη δική του κυβέρνηση τουλάχιστον δεν πρόκειται να δεχθεί υποχωρήσεις σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Σε μαζική παρουσία όλων των ενεργών πολιτών έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου ξεκινά σήμερα Τετάρτη η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Το «παρών» θα δώσουν και πολλούς βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως έγινε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης των διαφορετικών θέσεων των δύο πλευρών, ιδίως ως προς την επ’ αόριστον παράταση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας κι ως προς την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ιδίως από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς στο ΣΥΡΙΖΑ, «τα ίδια λέμε πίσω από κλειστές κι από ανοιχτές πόρτες κι αυτό είναι κάτι που εκτιμά κι ο αμερικανικός παράγοντας, όσο κι αν δεν του αρέσουν οι θέσεις μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε, εξάλλου, την ευκαιρία να διαμηνύσει στον κ. Τσούνη πως δική του κυβέρνηση τουλάχιστον δεν πρόκειται να δεχθεί υποχωρήσεις σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα, στις 13.30, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Όσον αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές κι όπως πληροφορείται το CNN Greece, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί, συμπεριλαμβανομένης της συγκρότησης της Επιτροπής Ψηφοδελτίων στην οποία θεωρείται σίγουρο ότι θα συμμετέχουν, ανάμεσα σε άλλους, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης κι ο Μιχάλης Καλογήρου.

Στην όλη διαδικασία κομβικό ρόλο θα έχουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές με τις προτάσεις που θα καταθέσουν, αλλά και το σύνολο των 172.000 μελών, ενώ στόχος παραμένει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων να έχει συγκροτηθεί μέχρι τέλος Ιουλίου ώστε όλοι οι υποψήφιοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους να κινηθούν, ιδίως αν οι κάλπες στηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Προσωπικός στόχος του κ. Τσίπρα είναι τα ψηφοδέλτια, στα οποία έτσι κι αλλιώς το 50% θα είναι γυναίκες, να βρίθουν από νέα πρόσωπα τόσο στην ηλικία όσο και στην πολιτική και να αποτυπώνουν το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που χωρά τους πάντες από τη ριζοσπαστική Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ