ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψηφοδέλτια, το Ειδικό Δικαστήριο και το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψηφοδέλτια, το Ειδικό Δικαστήριο και το ΠΑΣΟΚ
Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη INTIME/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Στην πολύπαθη βόρειο Εύβοια περιοδεύει σήμερα Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετάσχει, στις 12.00, σε σύσκεψη στο δημαρχείο Ιστιαίας με τον δήμαρχο, Γιάννη Κοντζιά, τον δασάρχη και φορείς της περιοχής.

Στις 13:30 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λίμνης- Μαντουδίου- Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, αγρότες, ρητινοκαλλιεργητές και μελισσοκόμους της περιοχής στη Φαράκλα.

Όσον αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ο πρώην πρωθυπουργός έχει ζητήσει το 80% αυτών να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, διαδικασία που δεν έχει διακοπεί ούτε εξαιτίας της ασθένειας λόγω covid της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξάλλου,- δεν αποκλείεται να συγκληθεί αύριο- θα συζητηθούν και οι χρεώσεις και οι τομείς ευθύνης που θα αναλάβουν τα μέλη της, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Θα συζητηθούν, επίσης, και τρόποι ενεργοποίησης των 172.000 μελών του κόμματος, ιδίως των νέων, που μπορούν να γίνουν πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων του κόμματος και σε κρίσιμους κοινωνικούς χώρους, όπως στη νεολαία, στο συνδικαλισμό και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να εκμεταλλευτεί «α λα Κογκρέσο» την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 5 Ιουλίου.

Συνδέουν, μάλιστα, την απαλλαγή των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου για την υπόθεση Novartis με αυτή την εξέλιξη, αφού ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να ερεθίσει τους ευαίσθητους σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου ευρωβουλευτές.

Από την άλλη, δεν θεωρούν σύμπτωση την ταυτόχρονη παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο των Νίκου Παππά- για πλημμέλημα μάλιστα- και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, μήνα τον οποίο στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν σημαδέψει για εκλογές.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με αυξημένο ενδιαφέρον το φλερτ στελεχών, ακόμα και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ.

Κι αυτό γιατί θα επηρεάσει το ενδεχόμενο μετεκλογικής τους συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εκτιμούν, δηλαδή, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί στην επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να βγει ενισχυμένο προκειμένου να αποφευχθεί κυβερνητική συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ