ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικές διεργασίες σήμερα και αύριο σε Πολιτική Γραμματεία και Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικές διεργασίες σήμερα και αύριο σε Πολιτική Γραμματεία και Κοινοβουλευτική Ομάδα
Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο κι αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τις δύο συνεδριάσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ζητήσει από όλους συστράτευση στην προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Ξεκινά σήμερα Τρίτη με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κι ολοκληρώνεται, το πιθανότερο, αύριο με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομαδας ένα διήμερο εσωκομματικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με χρονικό ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές του... Σεπτεμβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο κι αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τις δύο συνεδριάσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ζητήσει από όλους συστράτευση στην προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή.

Ιδίως στην Πολιτική Γραμματεία θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα μέχρι και μετά το Δεκαπενταύγουστο, με κορυφαίο ζήτημα αυτήν τη στιγμή η συγκρότηση των ψηφοδελτίων να είναι «αναίμακτη» και να μην υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις για τα πολλά νέα πρόσωπα με τα οποία θα επιχειρήσει να τα εμπλουτίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχουν καταθέσει τις εισηγήσεις τους και οι Νομαρχιακές Επιτροπές, με τον κ. Τσίπρα να έχει πάρει πάνω του την προσέλκυση δυνατών υποψηφιοτήτων από την κοινωνία, πέραν προσωπικοτήτων που συμμετέχουν στο συμβουλευτικό think tank, όπως ο Νίκος Φαραντούρης, ο Δημήτρης Πλουμπίδης και η Διάνα Βουτυράκου.

Παραλλήλως, θα δοθούν χρεώσεις- τομείς ευθύνης σε κάθε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Σε πολιτικό επίπεδο, η έμφαση θα δοθεί στην προσέλευση στις κάλπες της πλειονότητας των νέων και των γυναικών, κατηγορίες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί.

Αυτό σημαίνει στοχευμένες καμπάνιες, αφού στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως όσο μικρότερη θα είναι η αποχή τόσο μεγαλώνουν και οι πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα.

Ως προς τη νεολαία, μάλιστα, θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ πως οι νεοφιλελεύθερες επιλογές της υπουργού Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται και στο νέο νόμο- πλαίσιο για τα ΑΕΙ, δημιουργούν το πρόπλασμα μεγαλύτερης διείσδυσης του κόμματος σε αυτές τις ηλικίες.

Οι εκδηλώσεις, εξάλλου, καλωσορίσματος νέων μελών που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας μέσα στο Σαββατοκύριακο εντάσσονται στο πλαίσιο μεγαλύτερης ενεργοποίησής τους κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Έχουν παρατηρήσει, επίσης, στην Κουμουνδούρου ιδιαίτερη κινητικότητα του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ σε περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα ακόμα και στις χαμένες εκλογές του 2019, όπως στην Άρτα και στην Αχαΐα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ