Σακελλαροπούλου: Η απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας σε προκλήσεις Τούρκου βουλευτή
Ηχηρή απάντηση στην Άγκυρα και στη διαρκή παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και του κράτους δικαίου έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
«Η Τουρκία δεν έχει αποδεχθεί ποτέ την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από Τούρκο βουλευτή.
Ο βουλευτής υποστήριξε ότι είναι αντιφατικό η Ελλάδα να ζητά να πάμε στη Χάγη, ενώ δεν αναγνωρίζει το διεθνές δικαστήριο και έκανε λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.
Η δικαιοδοσία
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απάντησε άμεσα, τονίζοντας πως η Τουρκία είναι εκείνη που δεν έχει αποδεχθεί ποτέ την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σύμφωνα με το άρθρο 36 του καταστατικού του, ήδη από το 1994».
Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Το 2015, η χώρα μου ανανέωσε την αναγνώριση με σχετική δήλωση και προσθέτοντας κάποιες συγκεκριμένες εξαιρέσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών και μη κρατών. Αντιθέτως, η Τουρκία γνωρίζουμε πως δεν έχει αναγνωρίσει την ως άνω δικαιοδοσία του δικαστηρίου».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: «Ρεπορτάζ» με απειλές κατά της Ψερίμου από το κρατικό πρακτορείο Anadolu
Ίσες αποστάσεις από Στόλτενμπεργκ: Τουρκία και Ελλάδα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη Συμμαχία
«Βολές» Βέμπερ κατά Τουρκίας: Να εξεταστεί το εμπάργκο πώλησης όπλων
ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ: Πυροβολισμοί 89χρονου σε ΕΦΚΑ-Εφετείο: Οι σφαίρες σε γραφείο Εισαγγελέα και η διάγνωση σχιζοφρένειας
19:31
Συνάντηση με τον Ζελένσκι «ψήνει» ο Ούγγρος πρωθυπουργός για να «σπάσει τον πάγο» με το Κίεβο (pic)
19:22
«Η μητέρα μου ήταν ερωτευμένη με τον Κάρολο»: Ο Τραμπ υποδέχεται το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας (vid)
19:13
Live η συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο
19:04