ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Οι αστυνομικοί στους Αγίους Αναργύρους έδρασαν με αυτοθυσία, εξουδετέρωσαν τον δράστη

Θεοδωρικάκος: Οι αστυνομικοί στους Αγίους Αναργύρους έδρασαν με αυτοθυσία, εξουδετέρωσαν τον δράστη
«Δεν υπάρχει κανείς να πει γιατί πυροβόλησαν, εξουδετέρωσαν τον κακοποιό», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εξήρε για ακόμη μια φορά τους αστυνομικούς που επιχείρησαν στην άγρια συμπλοκή στους Αγίους Αναργύρους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος περιέγραψε πώς άκουσε από τον ασύρματο το περιστατικό, καθώς την ώρα που συνέβη βρισκόταν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα σε αιφνιδιαστική επίσκεψη.

Ο υπουργός πήγε από τα ξημερώματα της Κυριακής στο 424, όπου νοσηλεύονται οι δύο αστυνομικοί, τους οποίους επισκέφτηκε και το μεσημέρι της Κυριακής.

«Η ΕΛ.ΑΣ. δρα αποτελεσματικά, οι αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι, δεν υπάρχει κανείς να πει γιατί πυροβόλησαν, εξουδετέρωσαν τον κακοποιό. Έδρασαν με αυτοθυσία», είπε στον ΑΝΤ1.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι, οι δράστες ήταν σεσημασμένοι που είχαν αφεθεί ελεύθεροι, είπε πως, «πράγματι, η αστυνομία συλλαμβάνει κάποιους με μικροποσότητες, αυτοί οι τύποι ήταν συμμοριών, μαφιόζικων καταστάσεων. Η αστυνομία, όμως, έχει κάνει το καθήκον της και σε αυτήν την υπόθεση».

Ερωτώμενος για το πότε θα τελειώσει η έξαρση της εγκληματικότητας, απάντησε: «Να δοθεί οριστικό τέλος σε όλες αυτές τις καταστάσεις, δεν γίνεται. Οι βίαιες και ακραίες συμπεριφορές έχει εκτοξευτεί σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη δουλειά του αστυνομικού «ό,τι πιο δύσκολο υπάρχει, ρισκάρεις τη ζωή σου από τη μία στιγμή στην άλλη» και τόνισε ότι οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. χρειάζονται αναγνώριση και από την κοινωνία.

Ακόμη, σημείωσε πως, τα στοιχεία δείχνουν σταδιακή μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.

«Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν συλληφθεί στην Αθήνα πάνω από 400 παράνομοι μετανάστες», κατέληξε.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν δεκαετίας του 46χρονου που πυροβολήθηκε

Σύμφωνα με το CNN Greece, ο 46χρονος που έπεσε νεκρός στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια είχε βαρύ ποινικό παρελθόν με δικογραφίες για ναρκωτικά, κλοπές, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ακόμα και για τον νόμο περί όπλων.

Συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών μαζί με τον 48χρονο, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 είχε συλληφθεί για υπόθεση κοκαΐνης στον Άγιο Παντελεήμονα.

Έναν χρόνο πριν, στις 31 Μαΐουτου 2020, αστυνομικοί μετά από έλεγχο, εντόπισαν να έχει πάνω του ένα όπλο τύπου Tokarev, δύο γεμιστήρες, καθώς επίσης κι έναν μπαλτά. Οδηγήθηκε στο τμήμα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον Οκτώβριο του 2019, είχε συλληφθεί και πάλι με ένταλμα για διακεκριμένες κλοπές, ενώ τον Μάιο του 2016 από το τμήμα του Ψυχικού είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κλοπές.

Τον Ιούλιο του 2015, η αστυνομία είχε σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα κλοπής και για τον νόμο περί όπλων, ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 είχε εκδοθεί νέο ένταλμα σύλληψης και πάλι για υπόθεση κλοπών. Από τον φάκελό του τέλος προκύπτει ότι άρχισε να απασχολεί τις αρχές τον Ιανουάριο του 2012 που συνελήφθη πρώτη φορά για διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ