ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα συμπεράσματα από την κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη, ο σχεδιασμός για ψηφοδέλτια

ΣΥΡΙΖΑ: Τα συμπεράσματα από την κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη, ο σχεδιασμός για ψηφοδέλτια
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα (στις 20.30) στο συνέδριο του περιοδικού «Economist» που διεξάγεται στο Λαγονήσι INTIME NEWS

Οι αμφιβολίες για το κατά πόσο οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε εκ νέου περί τούτου κατά τη χθεσινή (Τετάρτη) κοινοβουλευτική του αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνουν, πάντως, με νόημα πως ο κ. Μητσοτάκης πιέζεται από την επιχειρηματική ελίτ - «για ευνόητους λόγους», όπως αναφέρουν - να είναι αυτός που θα διαχειριστεί τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «κι ας μην ευνοεί η εξάντληση της τετραετίας τους πολιτικούς του σχεδιασμούς», προσθέτουν.

Κατά τα άλλα, στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως ο πρωθυπουργός είπε μία από τα ίδια, υποτίμησε τα πολύ σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών κι επέμεινε στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας.

Όσον αφορά τη συζήτηση γύρω από το πρώτο εξάμηνο του 2015, ισχυρίζονται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έπεσε στην παγίδα να δώσει τροφή στα ΜΜΕ να απομονώσουν σχετικά αποσπάσματα και να χαθεί το «δάσος», που είναι η ακρίβεια, η πανδημία και η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πυρετώδεις διεργασίες ώστε να ολοκληρωθούν εντός του Ιουλίου τόσο η συγκρότηση του 80% των ψηφοδελτίων όσο και του κυβερνητικού προγράμματος.

Ως προς τα ψηφοδέλτια, μέχρι την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιουλίου αναμένεται να έχουν στείλει τις προτάσεις τους οι Νομαρχιακές Επιτροπές προκειμένου να τύχουν επεξεργασίας από τους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, και φυσικά από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, σε εκκρεμότητα δεν θα μείνει μόνο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά και λίγες θέσεις στα ψηφοδέλτια όλης της χώρας με στόχο αυτές να καλυφθούν κι από προσωπικότητες ευρύτερης απήχησης.

Σε σχέση με το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ (ο χρόνος ανόδου του στη Θεσσαλονίκη- 18 Σεπτεμβρίου ή μία εβδομάδα νωρίτερα- θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών), αυτό θα τύχει επεξεργασίας κι από το Εκτελεστικό Γραφείο ύστερα από την ενσωμάτωση σε αυτό και των προτάσεων των τομεαρχών του κόμματος.

Η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προσδιορίζεται για λίγο πριν ανεβεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ- για αρχές Σεπτεμβρίου δηλαδή- εκτός αν προκηρυχθούν εκλογές κι επομένως συνεδριάσει αμέσως μετά την προκήρυξή τους προκειμένου να σηματοδοτηθεί και η ένραξη του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξάλλου, θα μιλήσει σήμερα (στις 20:30) στο συνέδριο του περιοδικού «Economist» που διεξάγεται στο Λαγονήσι.

Παρασκευή και Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σε Σάμο και Ικαρία (την Παρασκευή θα μιλήσει στο λιμάνι του Εύδηλου, στην Ικαρία), ενώ την προσεχή Τρίτη, 12 Ιουλίου θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ