ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Real: Η ελευθερία του Τύπου στην πατρίδα μας δεν φιμώνεται ούτε περιορίζεται

Μητσοτάκης για Real: Η ελευθερία του Τύπου στην πατρίδα μας δεν φιμώνεται ούτε περιορίζεται
«Η πολιτεία θα κάνει ότι χρειαστεί για να εντοπίσει τους δράστες και να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη» είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME

«Η πολιτεία θα κάνει ότι χρειαστεί για να εντοπίσει τους δράστες και να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη»: στο θέμα του εμπρησμού των γραφείων της Real αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Η ελευθερία του τύπου στην πατρίδα μας, ούτε δεν φιμώνεται ούτε περιορίζεται από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες» συμπλήρωσε επίσης ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο την ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσε τηλεφωνικά με τον εκδότη και δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου για να του εκφάσει τη συμπαράστασή του.

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Οικονόμου: Ο εμπρησμός αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καταδίκασε νωρίτερα την επίθεση τονίζοντας πως όποιος θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου «πλανάται πλάνην οικτράν».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Οικονόμου τονίζει πως η κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση.

Βρέθηκαν γκαζάκια

Σημειώνεται πως στο κλιμακοστάσιο της πλαϊνής εισόδου βρέθηκαν τρία γκαζάκια, τα οποία είναι πολύ πιθανό να ήταν κολλημένα μεταξύ τους με μονωτική ταινία και να προκάλεσαν την έκρηξη.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική θα συνεχίζει να ψάχνει πώς η φωτιά έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο, καθώς δεν αποκλείεται αυτό να έγινε μέσω των αεραγωγών.

Καλύτερη εικόνα, όμως, θα σχηματίσουν όταν ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

Αυτή την ώρα, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας βρίσκονται στο κτήριο, τα υπολείμματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και επίσης προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, μήπως και εντοπίσουν τη διαδρομή των δραστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ