ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Η φτωχοποίηση της κοινωνίας φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος: Η φτωχοποίηση της κοινωνίας φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη
«Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι είχε διαρκώς τα μάτια στραμμένα στην κοινωνία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Για «επίθεση στη Δημοκρατία», έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105.5 FM κι αναφερθείς κατ’ αρχάς στην εμπρηστική επίθεση στο κτήριο του Real Group.

«Είναι πραγματικά αποτρόπαιο αυτό που έγινε, μιλάμε για μια επίθεση στη δημοσιογραφία, στην ελευθεροτυπία, επομένως μιλάμε για επίθεση στη Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία που δεν μπορεί να σταθεί όταν οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης δέχονται επιθέσεις», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη και περιμένουμε από τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, τη δουλειά τους που δυστυχώς δεν έχουν κάνει σε άλλες ακόμα χειρότερες, περιπτώσεις, όπως στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή (Τρίτη) πολιτική συγκέντρωση στο Περιστέρι με την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε: «Ήταν μία πάρα πολύ μεγάλη και ζωντανή εκδήλωση, η οποία στην πραγματικότητα κλείνει έναν κύκλο».

«Κλείνει τον κύκλο που άνοιξε στις 15 Μαΐου με τη μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, πλέον σταματάμε να μιλάμε για παλιά και νέα μέλη, μιλάμε για μέλη που έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις μέσα στο κόμμα. Σταματάμε να μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών, μιλάμε πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ της κοινωνίας», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η χθεσινή ομιλία του προέδρου είχε διαρκώς τα μάτια στραμμένα στην κοινωνία. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στη φράση που είχε πει ο κ. Μητσοτάκης για “τα παιδιά από το Περιστέρι που θέλουν να γίνουν ψυκτικοί”, γιατί στο δικό του σύμπαν τα παιδιά από τις λαϊκές γειτονιές έχουν μοναδικό δρόμο την τεχνική εκπαίδευση. Αυτό που όμως κατανοεί πολύ καλά σήμερα ένα παιδί που έχει τελειώσει τεχνικό λύκειο και δουλεύει ψυκτικός, είναι ότι ο μήνας δεν βγαίνει με κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «το κοινό που έχει ένα παιδί το οποίο έχει τελειώσει τεχνικό λύκειο, με ένα παιδί που έχει μπει στην τριτοβάθμια, είναι ότι και οι δύο θεωρούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναλώσιμο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα». «Και αυτό ακριβώς θα αλλάξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Βασικό στοιχείο της χθεσινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν η δικαιοσύνη, να χτίσουμε μία χώρα της Δικαιοσύνης», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με ορίζοντα τις εκλογές, υπογράμμισε: «χθες ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση «αγώνας και όχι υπομονή».

«Όταν σε μια λαϊκή γειτονιά πάνε να σου κόψουν το ρεύμα, δεν κάνεις υπομονή μέχρι τις επόμενες εκλογές. Όταν οι τράπεζες έρχονται να σου πάρουν το σπίτι για 15.000 ευρώ, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός χρωστά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ δάνεια -αδιευκρίνιστα αν και πώς πληρώνονται-, δεν κάνεις υπομονή μέχρι τις εκλογές. Όταν καθημερινά έχουμε μία εργοδοτική αυθαιρεσία που τσακίζει τους εργαζόμενους, τότε δεν κάνεις υπομονή. Επομένως, εμείς λέμε ότι εδώ και τώρα πρέπει να αναπτυχθούν όλοι οι σημαντικοί κοινωνικοί αγώνες για το εισόδημα, για τη ζωή, για τα δικαιώματα», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να μειωθεί εδώ και τώρα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε:

«Δεν γίνεται η Γερμανία να έχει βενζίνη με 1,9 ευρώ και εμείς να είμαστε στο 2,4 με 2,5, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΕΦΚ». «Μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2022, τα επιπλέον φορολογικά έσοδα ξεπερνούν τα τρία δισ. Αυτό είναι ληστεία. Όταν κάποιος έχει πάρει επιπλέον 3 δισ. έσοδα και σου λέει ότι θα σου επιστρέψει -με ένα fuel pass- 200 εκ. ευρώ, είναι σαν να μπαίνει στο σπίτι σου να σε ληστέψει και να σου επιστρέφει ένα μικρό ποσοστό αυτών που πήρε. Δεν κάναμε μαζί τη ληστεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Αναφερθείς στην πανδημία, σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή, με βάση τα στοιχεία, η Ελλάδα καταγράφει αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη, σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους». «Για αυτές τις απώλειες θα απολογηθεί κάποιος; Για αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, επειδή το δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπόρεσε να δώσει αυτά που έπρεπε, υπάρχει πολιτική ευθύνη; Εμείς λέμε ότι υπάρχει ευθύνη και ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν γίνεται στην Ελλάδα η υπερβάλλουσα θνησιμότητα να είναι στο 28%, τη στιγμή που ο μέσος όρος της ΕΕ είναι στο 10% και να μην φταίει κανένας. Το 25% των πολιτών σήμερα αδυνατεί να καλύψει τις ιατροφαρμακευτικές του ανάγκες, ενώ το ’19 αυτό το ποσοστό ήταν στο 8%. Δεν γίνεται η κυβέρνηση, αντί να ενισχύει το ΕΣΥ να κρατά μέχρι σήμερα ζωντανή μία κόντρα με τους υγειονομικούς που -λανθασμένα- δεν εμβολιάστηκαν. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους», επισήμανε.

Τέλος, όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα μιλά συγκεκριμένα και προγραμματικά, είναι πρώτη φορά που αντιπολίτευση έχει τόσο αναλυτικό πλαίσιο για την επόμενη μέρα». «Και επειδή ακριβώς η επόμενη μέρα με απλή αναλογική θα πρέπει να είναι μέρα συνεργασιών, αυτή η συζήτηση οφείλει να ξεκινά από το πρόγραμμα», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα βρίσκει όλο και πιο ευφάνταστα ρητορικά σχήματα, για να αποφύγει να απαντήσει σε συγκεκριμένα πολιτικά ερωτήματα. Είναι φανερό ότι αντιμετωπίζουν ζήτημα στρατηγικής. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να θέτουμε τα ερωτήματα. Κάθε προοδευτικός και αριστερός πολίτης, αυτό που θέλει σήμερα είναι η χώρα να απαλλαγεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εκεί θα μετρηθούμε και όποιος δεν υπηρετήσει αυτή τη στρατηγική θα τιμωρηθεί από τους πολίτες», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ