ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Προσπάθεια στυγνής εκμετάλλευσης της υπόθεσης Λιγνάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οικονόμου: Προσπάθεια στυγνής εκμετάλλευσης της υπόθεσης Λιγνάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στις τρεις διαστάσης της υπόθεσης Λιγνάδη και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η απελευθέρωση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου . 

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση με τοα αεροπορικό δυστύχημα στην Καβάλα. «Παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας», είπε υπενθυμίζοντας το διπλό διάβημα της Αθήνας.

Αναφερόμενος στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, είπε πως είναι αναγκαίος θεσμός με σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει βελτιώσει τη θέση της σε σχέση με την αντίληψη των πολιτών στον αγώνα κατά της διαφθοράς. Καθοριστική η συνεισφορά της για τη συγκρότητη μιας ακέραιας δημόσιας διοίκησης

Προχωρώντας στα ακραία καιρικά φαινόμενα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη αυτές τις μέρες η Ευρώπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «δραματικές εικόνες από την Ευρώπη που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της κλιματικής κρίσης» που προκαλούν μεγάλες καταστροφές. «Οι συνθήκες στην Ευρώπη άλλαξαν δυστυχώς ριζικά. Μεγάλο αριθμό πυρκαγιών είχαμε και στη χώρα μας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο είχαμε 74 δασικές πυρκαγιές. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι», προειδοποίησε ο κ. Οικονόμου, συστήνοντας διαρκή επαγρύπνηση.

Μιλώντας για το Power Pass, έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενα ψέματα» από την αξιωματική αντιπολίτευση. Προκαλούμε τον κ. Τσίπρα να αναφέρει έστω και μία δήλωση του πρωθυπουργού που μιλάει για 600 ευρώ επιστροφή στον κάθε φορολογούμενο. Ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε δόλια να δημιουργήσει την πεποίθηση ότι θα υπήρχε τέτοια επιστροφή για τον καθένα. Η κυβερνητική εξαγγγελία ήταν ξεκάθαρη. Προσποιήθηκε ότι δεν άκουσε ποτέ ότι μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να ξεγελάσει τους πολίτες, αποδεικνύει ότι δεν τους σέβεται», τόνισε.

Εκτενή αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπόθεση Λιγνάδη: κάνοντας λόγο για απόπειρα στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης και θέτοντάς την σε τρεις διαστάσεις: Τη δικαστική, τη θεσμική και την πολιτική.

«Η κοινωνία αναρωτιέται εύλογα πώς γίνεται ένας καταδικασμένος για βιασμό να αφήνεται ελεύθερος. Αλλά από αυτό το σημείο να γίνεται απόπειρα απαξίωσης της δικαιοσύνης υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Αν η δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να κρίνει την υπόθεση βάσει των αλλαγών επί ΝΔ, η ποινή θα ήταν ισόβια φυλάκιση. Ως προς τη δικαστική διάσταση, λοιπόν, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η δεύτερη διάσταση είναι θεσμική», συνέχισε. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια. Συνεπώς οφείλουμε να σεβόμαστε τη διάκριση των εξουσιών και να την προστατεύουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χρησιμοποιήσει τη δικαιοσύνη ως ένα εργαλείο της πολιτικής του επικράτησης. Η κυβέρνηση σέβεται και στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης».

«Η τρίτη διάσταση της υπόθεσης είναι πολιτική και ηθική. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι ο κ. Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος επειδή ήταν κολλητός της εξουσίας. Υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας θέλοντας να δηλητηριάσει τα μυαλά των Ελλήνων. Είναι αδιανότητο να θεωρεί κανείς ότι θα δείχναμε την παραμικρή όχι στήριξη αλλά ανοχή απέναντι σε τέτοια εγκλήματα. Από την πρώτη στιγμή παλέψαμε να σπάσει το απόστημα της κακοποίησης. Πάντα όμως στον δρόμο της δικαιοσύνης και της εμπιστοσύνης στους θεσμούς», είπε ο κ. Οικονόμου ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Στο στάδιο των ερωτήσεων και απαντώντας για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση ο εκπρόσωπος είπε: «Έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια ακόμη και τα πιο ακραία προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον ομαλό εφοδιασμό της αλυσίδας σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και την ενέργεια».

Τέλος, απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί ανασχηματισμού ή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ