ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «κύμα κατά Λιγνάδη» και η αισιοδοξία ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα συνεργαστούν

ΣΥΡΙΖΑ: Το «κύμα κατά Λιγνάδη» και η αισιοδοξία ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα συνεργαστούν
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (φωτογραφία αρχείου)

«Βούτυρο στο αντιπολιτευτικό ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποδεικνύεται η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία έχει προκαλέσει λαϊκή αγανάκτηση που εκδηλώνεται και με την ανάρτηση σχετικών πανό σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας σκόπευε να μιλούσε, και με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, σε εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (πρώην ΕΑΤ- ΕΣΑ, πάρκο Ελευθερίας), την Πέμπτη κι ώρα 19.30.

Η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη, ωστόσο, του άλλαξε τα σχέδια.

Η εκδήλωση η οποία αναβλήθηκε τιτλοφορείτο «Κράτος δικαίου σε κρίση» κι εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα μιλήσουν και οι Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Χριστίνα Κουλούρη, πρόεδρος του Παντείου Πανεπιστημίου, Κατερίνα Λαμπρινού, Δρ. Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου, Διονυσία Μπιτζούνη, αεροπαγίτισσα ε.τ., Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος- συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου εκφράζουν αισιοδοξία για το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο κι αν πιέζεται γι’ αυτό, δεν θα ενδώσει σε κυβερνητική συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια πλειάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τόσο της παλαιότερης όσο και της νεότερης γενιάς, που δεν επιθυμούν συνεργασία με τη ΝΔ και δη με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Αρκετοί, μάλιστα, από αυτούς είναι πρόσωπα που έχει επιλέξει ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης σε καίρια πόστα στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όσον αφορά, μάλιστα, την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η πληροφόρηση που έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ομοιάζει σε καζάνι που βράζει με τον κ. Ανδρουλάκη.

Κι αν οι περισσότεροι εξ αυτών που «έχουν τα θέματά τους» με τον πρόεδρο του κόμματος είναι παπανδρεϊκοί, δεν είναι μόνο παπανδρεϊκοί.

Την ίδια ώρα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν με καλό μάτι μια συνεργασία με τη ΝΔ ήταν πυρ και μανία με τον Άγγελο Συρίγο και τα όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας για το «μύθο του Πολυτεχνείου».

Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, τους δυσκολεύει να πείσουν το κεντροαριστερό κατά βάση ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ πως αυτή η ΝΔ είναι περισσότερο κεντρώα και λιγότερο δεξιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ