ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγέλουν παρέμβαση Τσίπρα για τον «άτακτο» πρέσβη της Βενεζουέλας

Καταγγέλουν παρέμβαση Τσίπρα για τον «άτακτο» πρέσβη της Βενεζουέλας

Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για να συγκαλυφθεί υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης με κατηγορούμενο τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φράγκλιν Ραμόν Γκονσάλες καταγγέλλεται από επιστολή του πρωθυπουργού στον νεοεκλεγή τότε πρόεδρο της χώρας Νικολά Μαδούρο.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, σε επιστολή με ημερομηνία τον Μάρτιο του 2013, ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζε για τις καταγγελίες εργαζομένων στην πρεσβεία κατά του πρέσβη της Βενεζουέλας, αλλά επιθυμούσε το θέμα να λυθεί σε χαμηλούς τόνους.

«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», σημειώνει ο νυν έλληνας πρωθυπουργός.

tsipras ben

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρέσβη Φραγκλίν Γκονζάλες σε επίσκεψη του πρώτου στην πρεσβεία της Βενεζουέλας το 2012/Πηγή:΅Eurokinissi

Την επιστολή φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας φαίνεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας, ανάμεσά τους και την κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Φράγκλιν Γκονζάλες απομακρύνθηκε, λίγους μήνες μετά την επιστολή Τσίπρα, από την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και επέστρεψε στο Καράκας.

Ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας

Στο θέμα παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της η ΝΔ η οποία σημειώνει:

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει αν συγκάλυψε υπόθεση που εκθέτει τη χώρα»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που εμπλέκει τον Έλληνα πρωθυπουργό σε υπόθεση συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης από πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο έχων "αυταπάτες" κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε. Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες; Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης "Αριστεράς"».

Η απάντηση Μαξίμου

Κυβερνητική πηγή μιλώντας στο CNN Greece σημειώνει:

Παρακολουθούμε εντυπωσιασμένοι μια ενορχήστρωση ξεφτίλας και κιτρινισμού στην οποία συμμετέχουν συντονισμένα το Πρώτο Θέμα και η Νέα Δημοκρατία. Συνεχίστε. Ο κόσμος έχει ανάγκη από γελωτοποιούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ