ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για υπόθεση παρακολουθήσεων: Η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη αντιμέτωπες με την απειλή

Οικονόμου για υπόθεση παρακολουθήσεων: Η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη αντιμέτωπες με την απειλή
«Είναι μια απειλή στην οποία και η χώρα μας και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να ανταπεξέλθουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Διαφάνεια παντού» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την υπόθεση παρακολουθήσεων και τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή, μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον Άρειο Πάγο.

«Επιβάλλεται η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει ό,τι πρέπει προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις παρακολούθησης. Προφανώς όλες οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να συνδράμουν με την τεχνογνωσία που έχουν -στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους- την ελληνική Δικαιοσύνη για να προκύψουν οι απαντήσεις που όλοι περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός έδειξε πολύ άμεσα αντανακλαστικά και ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που έγινε την Παρασκευή», τόνισε.

«Όχι μόνο η χώρα μας αλλά και η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με αυτή την απειλή. Υπάρχουν γνωστά περιστατικά και δημοσιεύματα για απόπειρα παρακολούθησης δημοσίων και πολιτικών προσώπων από κακόβουλα λογισμικά. Είναι μια απειλή στην οποία και η χώρα μας και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να ανταπεξέλθουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Μόλις σήμερα για παράδειγμα έγινε γνωστό ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, είχε δεχθεί κυβερνοεπίθεση» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και για άλλους ευρωβουλευτές» συνέχισε και επικαλούμενος την έκθεση του Policy Department Citizens' Rights and Constitutional Affairs του Ευρωκοινοβουλίου, έδωσε ως πάραδειγμα, μεταξύ άλλων, την υπόθεση παρακολούθησης του Γάλλου ευρωβουλευτή Λουίς Μισέλ, το 2019.

«Υπάρχουν ενδείξεις για παρακολούθηση τουλάχιστον 300 προσώπων στην Ουγγαρία», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, σε συνέντευξή τoυ στον ρ/σ «Real», προανήγγειλε την κατάθεση νέων στοιχείων στη Δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας ότι «εκτός από την υπόθεση Ανδρουλάκη υπάρχει και η υπόθεση Κουκάκη ή και άλλες ενδεχόμενες υποθέσεις παρακολούθησης που ακόμη κι αν δεν συνδέονται άμεσα μπορούν να ενισχύσουν η μία την άλλη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ