ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κεφαλονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα γαλάζια «σκήπτρα» των μονοεδρικών και οι δημοσκοπήσεις

Στην Κεφαλονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα γαλάζια «σκήπτρα» των μονοεδρικών και οι δημοσκοπήσεις
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην περιοχή της Αγίας Ευφυμίας που είχε πληγεί από τον «Ιανό» ενώ θα επισκεφθεί τον σύλλογο «Υπερίων» στο Ληξούρι αλλά και τις κατοικίες στην Παλική που είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά προσθέτει ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των γαλάζιων εξορμήσεων στην περιφέρεια, οι οποίες δεν θα ανακοπούν κατά την ολιγοήμερη ανάπαυλα της θερινής περιόδου ούτε και για τα μικτά κλιμάκια υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών υπό τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη.

Το πρωθυπουργικό ταξίδι όμως στην «αυτοκράτειρα» του Ιονίου, έχει διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά καθώς η Κεφαλονιά δεν συγκαταλέγεται στα εκλογικά «κάστρα» όπου κυριαρχεί η «γαλάζια» επιρροή.

Ωστόσο, στις εκλογές του 2019, η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτή μετά από μια δεκαετία και ολοκλήρωσε το απόλυτο της γαλάζιας επικράτησης και στις επτά μονοεδρικές περιφέρειες.

Υπό αυτό το πρίσμα, η παρουσία Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά συμβολίζει και την αυτονόητη, πρωθυπουργική στόχευση να διατηρηθούν τα γαλάζια «σκήπτρα» και στις επόμενες εθνικές κάλπες.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η ΝΔ θα αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα ακόμα και με το σύστημα της απλή αναλογικής καθώς θα ενισχυθεί ο αριθμός των εδρών του πρώτου κόμματος. Δεν παραβλέπονται και οι αναλύσεις σε μετρήσεις που έχουν δημοσιευθεί σύμφωνα με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχει σπάσει τη δημοσκοπική παράδοση που θέλει στην τριετία της διακυβέρνησης το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα να παρουσιάζει σημάδια κάμψης και την αξιωματική αντιπολίτευση να κλείνει την ψαλίδα ή ακόμα και να περνάει μπροστά.

Τόσο η ΝΔ όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνουν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό παρά τις αντιξοότητες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η χώρα από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. Στον αντίποδα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, δεν κεφαλαιοποιεί αυτή τη φθορά, ενώ ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας κατορθώνει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα δε με τις γαλάζιες εκτιμήσεις αυτή είναι η απόδειξη ότι η στρατηγική της τοξικότητας που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι το ισχυρό χαρτί της κεντροδεξιάς παράταξης όπως καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις με τα ποσοστά του να είναι μεγαλύτερα από εκείνα που συγκεντρώνει η ΝΔ, θα συνεχίσει να έρχεται σε επαφή με την κοινωνία. Την ίδια στρατηγική αναμένεται να ακολουθήσει κατά την περιοδεία του στην Κεφαλονιά καθώς θα περπατήσει στους εμπορικούς δρόμους του νησιού και θα συνομιλήσει με τους κατοίκους αλλά και τους καταστηματάρχες προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους τοπικούς φορείς αναμένεται να δώσει έμφαση στα έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί και κυρίως στο οδικό δίκτυο αλλά θα μιλήσει και για την ενίσχυση του νοσοκομείου του Αργοστολίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύουν η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, οι οποίοι θα μετέχουν στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιφέρεια και το Δημαρχείο.

Παράλληλα θα μεταβεί στην περιοχή της Αγίας Ευφυμίας που είχε πληγεί από τον «Ιανό» προκειμένου να δει από κοντά την πρόοδο των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ θα επισκεφθεί τον σύλλογο «Υπερίων» στο Ληξούρι αλλά και τις κατοικίες στην Παλική που είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές από το σεισμό του 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ