ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Ο απελπισμένος από τη Βενεζουέλα πιάνεται

Μαξίμου: Ο απελπισμένος από τη Βενεζουέλα πιάνεται
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρέσβη Φραγκλίν Γκονζάλες σε επίσκεψη του πρώτου στην πρεσβεία της Βενεζουέλας το 2012

Με μια σκληρή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση για την υιοθέτηση του δημοσιεύματος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα σχετικά με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα και τους ισχυρισμούς ότι ο πρωθυπουργός παρενέβη για την συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης με κατηγορούμενο τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φράγκλιν Ραμόν Γκονσάλες.

«Η Νέα Δημοκρατία, μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις «τρυφερές» της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του Πρώτου Θέματος. Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα – τσίρκο.

ΥΓ.

Πρόκειται για αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «συγκλονιστική αποκάλυψη» είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα.

Στην –κάθε άλλο παρά φιλική προς την κυβέρνηση- ιστοσελίδα antinews, σε άρθρο της 3/3/2016, μπορεί κανείς να διαβάσει:

«..Στη συνέχεια, πρέσβης ανέλαβε ο Φρανκλίν Γκονζάλεζ, ο οποίος όμως, απομακρύνθηκε –άρον, άρον- σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά από καταγγελίες (!) σε βάρος του για «παρατράγουδα» με το προσωπικό της πρεσβείας. Κάτι που τότε κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χειρίζεται ιδιαιτέρως «λεπτά» ζητήματα. Λέγεται, μάλιστα, πως τότε, για την απομάκρυνσή του, είχε «μεσολαβήσει», με επιστολή του προς το Καράκας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας...»

Συνεπώς, όλη αυτή η ιστορία των «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ