ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Με τις αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού θα ασχοληθούμε μετά τις απαντήσεις για την ΕΥΠ

Οικονόμου: Με τις αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού θα ασχοληθούμε μετά τις απαντήσεις για την ΕΥΠ
Επισημαίνεται ότι στόχος είναι με απόλυτο θεσμικό σεβασμό να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον INTIME

Αυστηρή απάντηση έδωσε η κυβέρνηση στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με σκληρούς χαρακτηρισμούς με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι με τις αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού θα ασχοληθούμε μετά τη διαλεύκανση του ζητήματος με τον λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση, διά στόματος Γιάννη Οικονόμου, επαναλαμβάνει ότι από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ. Επισημαίνεται ότι στόχος είναι με απόλυτο θεσμικό σεβασμό να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον.

Όπως τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτεραιότητα έχει να ολοκληρωθεί η διερεύνηση και να απαντηθούν τα ερωτήματα ώστε να μην μείνουν σκιές.

Ωστόσο, υπογραμμίζει, ότι κατόπιν η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με «τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς».

Ολόκληρη η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις.

»Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση.

»Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων.»

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο ότι «έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, όπως κάθε κατηγορούμενος».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε, δε, τη ΝΔ για λειτουργία «κοινών εκβιαστών» και «πρακτικές μαφίας».

Αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών.

»Οι στοχευμένες 'διαρροές' για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το επίσημο έναυσμα που έδωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Ότι οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας.

Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ