ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον «άτακτο» πρέσβη

Καβγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον «άτακτο» πρέσβη

Συνεχίζεται η διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φράγκλιν Ραμόν Γκονσάλες  που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό αναφέροντας πως «ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή. Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας. Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο».

Λίγο αργότερα ήρθε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία το κυβερνητικό κόμμα καλεί την ΝΔ να απαντήσει για τις σχέσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το δημοσιογραφικό κύκλωμα εκβιαστών.

«Η ΝΔ και ο κ. Κουμουτσάκος φτάνουν μέχρι τη Βενεζουέλα στην προσπάθειά τους να μην απαντήσουν για τις σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών" τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

"Για να το πετύχουν, προσπαθούν να αμφισβητήσουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, σε μια υπόθεση όπου υπήρξε ενεργή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο αφορά σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένων. Για την φιλότιμη αυτή προσπάθεια της μονταζιέρας τους, απαντάμε στον κ. Κουμουτσάκο με τον μόνο τρόπο που αυτός κατανοεί, με τις φράσεις ενός στενού -από ότι φαίνεται- συνεργάτη του:

«..Να σου πω. Είσαι θεός. Οι ανακοινώσεις αυτές αδερφέ... επειδή είμαι από παιδί στη ΝΔ...Ρε τώρα, να σου πω κάτι, κανείς δεν τα έχει βγάλει, πλάκα μου κάνεις τώρα; Τι είμαι κανένας χθεσινός είμαι τώρα εγώ; Στην πιάτσα είμαι. Τους έχεις στείλει για χόρτα... Παίζεις πάνω, δεξιά, κέντρο, αριστερά, τους τρέχεις, πας μπροστά, λογοπαίγνια, σκόνη και θρύψαλα τους έχεις. Στο λέει ο Τάκης που είναι φίλος. Άμα δεν μου άρεσε κάτι, θα στο έλεγα» " καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα έφθασε και στη Βουλή με ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα που κατέθεσαν οι γυναίκες βουλευτές της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Άννα-Μισέλ Aσημακοπούλου, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, Νίκη Κεραμέως, Γεωργία Μαρτίνου, Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου και Έλενα Ράπτη.

Οι 10 γυναίκες βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον πρωθυπουργό, αν το 2013, ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αγνοούσε πως η σεξουαλική παρενόχληση απαγορεύεται στην χώρα μας και «εάν θεωρεί πως η απόκρυψη σεξουαλικής παρενόχλησης μπορεί να χαρακτηριστεί «πολιτική ωριμότητα», εφόσον ο δράστης είναι πολίτης «αριστερής χώρας». Καλούν δε, τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει «αν τελικά η εικόνα της Αριστεράς είναι σημαντικότερη από το Νόμο και την αξιοπρέπεια των γυναικών υπαλλήλων, οι οποίες για οκτώ μήνες - βάσει των καταγγελιών - δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας».

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγέλουν παρέμβαση Τσίπρα για τον «άτακτο» πρέσβη της Βενεζουέλας

Μαξίμου: Ο απελπισμένος από τη Βενεζουέλα πιάνεται

ΔΗΜΟΦΙΛΗ