ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση υποκλοπών: Στις 14:00 η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπόθεση υποκλοπών: Στις 14:00 η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Στις 14:00 θα μεταδοθεί σήμερα η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση της παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

To κεντρικό μήνυμα της παρέμβασης του πρωθυπουργού θα είναι: όλα στο φως.

Επίσης, θα συμπληρώνεται από την ξεκάθαρη προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει το παραμικρό, όπως μαρτυρά η ταχεία αντίδραση της με τη ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών αλλά και τις παραιτήσεις.

Ο πρωθυπουργός θα στρέψει τους προβολείς στη διακηρυγμένη στρατηγική της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και μέσα από την πλήρη διερεύνηση της να απομακρυνθεί και η παραμικρή σκιά από κάθε πτυχή της.

Αναπόδραστα τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα διατρέξουν αναφορές για τους λανθασμένους χειρισμούς που δρομολόγησαν τις συγκεκριμένες εξελίξεις, οι οποίες δεν τελέστηκαν, όπως έχει ειπωθεί, εν γνώση του.

Θεωρείται αναμενόμενο ότι θα τονίσει εμφατικά, ότι εάν αυτές οι εσφαλμένες ενέργειες είχαν υποπέσει στην αντίληψη του, ποτέ δεν επρόκειτο να εγκρίνει την παρακολούθηση ενός πολιτικού προσώπου. Οι δε ενέργειες δεν περιορίστηκαν στην απομάκρυνση του Παναγιώτη Κοντολέοντος, αλλά προηγήθηκε η αποδοχή της εξόδου του επιτελάρχη του Μεγάρου Μαξίμου και στενότερου συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ενδιαφέρον στοιχείο του μηνύματος του πρωθυπουργού, αποτελούν τα προσωπικά χαρακτηριστικά που θα διαθέτουν οι ενδεχόμενες, ευθείες αναφορές προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μέσω του Κυριακάτικου Βήματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται, απευθυνόμενος σε συνεργάτες του, να έχει κάνει λόγο «για οφειλόμενη συγνώμη». Η τελική δομή που θα έχει η δήλωση του πρωθυπουργού η οποία θα μεταδοθεί τις επόμενες ώρες θα οριστικοποιηθεί μετά την καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού με το επιτελείο των στενών συνεργατών του.

Σε σαφώς πιο επιθετικό τόνο, προοιωνίζονται, οι αναφορές που θα επιφυλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα που έχει ενσκήψει στο πολιτικό σκηνικό με την παρακολούθηση στο κινητό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ