ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: O κ. Ανδρουλάκης αρνείται επίμονα να ενημερωθεί για την επισύνδεση στο τηλέφωνό του

Οικονόμου: O κ. Ανδρουλάκης αρνείται επίμονα να ενημερωθεί για την επισύνδεση στο τηλέφωνό του
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί το Predator» επαναλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο αίτημα που απηύθυνε επιτακτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τον λόγο παρακολούθησής του από την ΕΥΠ απαντά, με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη η κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται» δηλώνει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

«Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή».

«Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν» τονίζει.

«Τέλος, σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ