ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εμπλέκει Σαμαρά - Δένδια και στηρίζεται στην ακροδεξιά

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εμπλέκει Σαμαρά - Δένδια και στηρίζεται στην ακροδεξιά
Στην Κουμουνδούρου διαβεβαιώνουν ότι θα στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για σύσταση εξεταστικής, από τη στιγμή μάλιστα που και η Χαριλάου Τρικούπη είναι αρνητική στην επέκταση της διερεύνησης και για το 2012- 2019 INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Τα πραγματικά ερωτήματα είναι ποιοι και γιατί παρακολουθούσαν Ανδρουλάκη - Κουκάκη κι ενδεχομένως κι άλλους πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολίτες κι αν ισχύει πως η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις. Δεν είναι η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών της χώρας διαχρονικά», σχολιάζουν στο CNN Greece συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τις πληροφορίες πως η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει η υπό σύσταση εξεταστική επιτροπή της Βουλής να διερευνήσει και τη χρονική περίοδο 2012- 2019.

Συμπληρώνουν, μάλιστα με νόημα, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί για εσωκομματικούς λόγους να εμπλέξει τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον «δελφίνο» Νίκο Δένδια, ο οποίος επί κυβέρνησης του πρώτου ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Πρόκειται για συνταγή συγκάλυψης. Δεν έχουμε, πάντως, να φοβηθούμε τίποτα», τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα καθορίσει την τελική της στάση μέσα στις επόμενες ημέρες και, πάντως, το αργότερο μέχρι την Κυριακή.

Στην Κουμουνδούρου, έτσι κι αλλιώς, διαβεβαιώνουν ότι θα στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για σύσταση εξεταστικής, από τη στιγμή μάλιστα που και η Χαριλάου Τρικούπη είναι αρνητική στην επέκταση της διερεύνησης και για το 2012- 2019.

Σημειώνεται πως η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να λάβει τις δικές της αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εξακολουθούν να σηκώνουν ψηλά και το ζήτημα των προσφύγων στον Έβρο, υπογραμμίζοντας πως πέρασε ακόμα ένα εικοσιτετράωρο μέσα στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικώς με την κυριότητα της νησίδας όπου ήταν εγκλωβισμένοι Σύριοι και Παλαιστίνιοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος, παρατηρούν πως επί ημέρες οι υπουργοί της Θεοδωρικάκος, Μηταράκης και Παναγιωτόπουλος ισχυρίζονταν πως ανήκει στην τουρκική επικράτεια, ωστόσο, όπως επισημάνθηκε σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκεκριμένη νησίδα φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με ιδιοκτήτη το ελληνικό Δημόσιο.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να συγκρατήσει τα ακροδεξιά στηρίγματά της, στα οποία κυρίως βασίζεται στην τελική φάση της κατάρρευσής της, είναι ικανή ακόμα και να έχει βαφτίσει ως τουρκικό, ελληνικό έδαφος. Επειδή ο κ. Μητσοτάκης πλέον δεν μπορεί να σηκώσει τις ευθύνες που αναλογούν σε αυτόν και στους ανίκανους υπουργούς του, επιλέγει τη σιωπή νομίζοντας πως ένα τόσο σοβαρό θέμα θα περάσει στο ντούκου. Είναι πρώτη φορά που κυβέρνηση τα τελευταία πενήντα χρόνια παίζει τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια με τα ελληνικά σύνορα. Και στα ελληνικά ΜΜΕ έχει επιβληθεί ένα άνευ προηγουμένου, δηλητηριώδες για τα εθνικά συμφέροντα σιωπητήριο. Ευτυχώς που υπάρχουν τα λίγα εγχώρια ΜΜΕ και τα περισσότερα διεθνή για να μπορέσει ο ιστορικός του μέλλοντος να ερευνήσει τις εγκληματικές πρακτικές του σημερινού, με ημερομηνία λήξης, πρωθυπουργού», τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Προσθέτουν, μάλιστα, πως μέχρι τότε θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διακινδυνεύσει σπιθαμή ελληνικού εδάφους και δεν θα επιτρέψουν τα «ύπουλα, ακροδεξιά και παρακρατικά στοιχεία με τα οποία σφιχταγκαλιάζεται ο κ. Μητσοτάκης να δημιουργήσουν αρνητικό προηγούμενο στη δημοκρατία και τα εθνικά μας συμφέροντα».

«Απλώς θα είναι αυτά που θα τον συνοδεύσουν στην τελική του πτώση», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ