ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα υπό τον Μητσοτάκη - Στο επίκεντρο η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα υπό τον Μητσοτάκη - Στο επίκεντρο η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο
Στη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει η αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης στον Έβρο ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

H φύλαξη των συνόρων στον Έβρο αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη, στις 16:30 στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει η αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, τόσο από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αναμένονται οι επιχειρησιακές αναλύσεις που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φρούρησης, καθώς επίσης και ενημέρωση για τα έργα αποτροπής σε όλο το μήκος των 212 χλμ στον Έβρο.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως «1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να εισβάλλουν στην Ελλάδα την Πέμπτη», σε τηλεοπτικές δηλώσεις του το Σάββατο.

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. Όπως σημείωσε ο υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών.

«Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι «ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην ΕΕ λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μηταράκης, «δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ