ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ψηφίζοντας Ανδρουλάκη προκύπτει ο Τσίπρας

ΝΔ: Ψηφίζοντας Ανδρουλάκη προκύπτει ο Τσίπρας
INTIME

«Kάποια στιγμή θα πρέπει ο κ. Ανδρουλάκης να κατανοήσει πως η υπόθεση που τον αφορά έχει πάρει τον δρόμο της δικαστικής και κοινοβουλευτικής διερεύνησης και ότι στις δημοκρατίες αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται θεσμικά, όπως κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, μέσω των προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών». 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και επισημαίνει: «Με το να επιμένει μονοθεματικά να μιλά για το θέμα αυτό ταυτιζόμενος απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά επιβεβαιώνει αυτό που ολοένα και περισσότεροι πολίτες σκέφτονται: ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη προκύπτει Τσίπρας».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταφέρθηκε προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκηυ, για την «αυταρχική αντίληψη να παρουσιάζει το θύμα ως θύτη», ενώ έκανε λόγο για ένα «επιτελικό παρακράτος».

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, η ΕΥΠ δεν ήθελε μόνο να παρακολουθεί τις τηλέφωνικές του συνομιλίες, αλλά και την προσωπική του ζωή, καθώς αυτά τα κακόβουλα λογισμικά, πέρα από το ότι παίρνει όλα τα αρχεία, ακόμα και όταν είναι κλειστό το κινητό μπορεί να βιντεοσκοπεί και να ηχογραφεί.

«Μιλάμε για λογισμικά που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Αν κυριαρχήσουν κράτη που κάνουν χρήση τέτοιων λογισμικών, η φιλελεύθερη δημοκρατία και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα πάνε περίπατο», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η ενοχή της κυβέρνησης αποδεικνύεται από τον βομβαρδισμό παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού.

«Καμία αρμόδια υπηρεσία δεν ζήτησε να με ενημερώσει επίσημα»

Στη συνέχεια, σχολίασε τις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι αρνείται να ενημερωθεί, υπογράμμισε ότι «ουδέποτε καμία αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει να με ενημερώσει επισήμως. Το μόνο που έγινε είναι να λάβω ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο πριν παραπεμφθεί ο αρχηγός της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, να επικοινωνήσω μαζί του. Τότε πήρα τους δικηγόρους μου και είπα ότι θα δεχτώ να ενημερωθώ μόνο επίσημα. Και χθες ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δε γνωρίζει τίποτα. Πώς θα με ενημέρωνε, αφού όπως ισχυρίζεται δε γνωρίζει;».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι να ενημερωθεί η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και με τη σειρά της να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ενημερώσει επίσημα το Κοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ