ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις: Συστάσεις Τασούλα για σεβασμό του απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών

Παρακολουθήσεις: Συστάσεις Τασούλα για σεβασμό του απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπέδειξε στους βουλευτές να αφήσουν έξω από την αίθουσα τα κινητά τους ΙΝΤΙΜΕ

Συστάσεις για αυτοσυγκράτηση ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αύριο, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων στην οποία συζητήθηκαν τα διαδικαστικά της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής στην οποία έχουν κληθεί προς ακρόαση οι κ.κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, νυν και πρώην διοικητές της ΕΥΠ κι όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ο Κώστας Τασούλας ζήτησε να διαφυλαχθεί η διαδικασία του απορρήτου.

«Το θέμα είναι να αυτοπροστατευθεί η διαδικασία και ελπίζουμε όλοι να βοηθήσουν να μην ξεφύγει», είπε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε σε ηχητικό ντοκουμέντο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της περασμένης εβδομάδας, κατά την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, που άκουσε ο ίδιος με τα αυτιά του, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κι όρια.

Ο κ. Τασούλας υπέδειξε μάλιστα, στους βουλευτές να αφήσουν έξω από την αίθουσα τα κινητά τους.

Στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ομαδοποίηση των προσώπων που έχουν κληθεί, απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει η εξέταση των προσώπων που κλήθηκαν στην επιτροπή κατά μόνας, καθώς αφορά ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων και η διαδικασια είναι συγκεκριμένη. Σε ό,τι αφορά στη δημοσιοποίηση των πρακτικών που ζητείται από τα κόμματα, σημείωσε ότι δεν μπορούν να απομονωθούν κομμάτια, γιατί η συνεδρίαση είναι εξ ολοκλήρου απόρρητη.

«Ο Κανονισμός (σ.σ. της Βουλής) δίνει από μόνος του ως διέξοδο την συγγραφή ενός κειμένου συμπερασμάτων από το προεδρείο της Επιτροπής, στο οποίο όμως θα πρέπει να συμφωνήσουν τα κόμματα, συνθήκη που είναι αρκετά δύσκολη», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ