ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Aκούει τις συνομιλίες αντιπάλων του, δεν ακούει την απόγνωση της κοινωνίας

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Aκούει τις συνομιλίες αντιπάλων του, δεν ακούει την απόγνωση της κοινωνίας
Για τον πρωθυπουργό είπε από τη Βέροια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πως «είναι απερχόμενος και το γνωρίζει» και τον κατηγόρησε πως χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο για να γαντζωθεί στην εξουσία Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές κι ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης είναι η μόνη ελπίδα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιόδευσε στην αγορά της Βέροιας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «είναι απερχόμενος και το γνωρίζει» και τον κατηγόρησε πως «χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο για να γαντζωθεί στην εξουσία, προσθέτοντας πως «ακούει τις συνομιλίες των αντιπάλων του, αλλά δεν ακούει την απόγνωση της κοινωνίας».

«Πολύ φοβάμαι πως τα δύσκολα δυστυχώς είναι μπροστά μας. Η πραγματική οικονομία στενάζει, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στενάζουν, παρόλα αυτά διαρκώς βομβαρδίζονται με ειδήσεις για νέες ανατιμήσεις, στο ρεύμα, στα είδη βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα κι αυτό τη στιγμή που εδώ κι οκτώ μήνες οι Έλληνες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το μάρμαρο των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος συνέχισε: «Εδώ κι οκτώ μήνες έχουμε το ακριβότερο ρεύμα, τα ακριβότερα καύσιμα, ρεκόρ πληθωρισμού, ενώ κάθε επίσκεψη στο σουπερμάρκετ αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για κάθε οικογένεια. Είναι προφανές, ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η πραγματική οικονομία. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ακούει τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά δεν μπορεί να ακούσει την απόγνωση της κοινωνίας. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας αξιοποιώντας κάθε θεμιτό κι αθέμιτο μέσο. Είναι απερχόμενος και το γνωρίζει. Αυτή, όμως, η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Αυτός ο εφιάλτης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις πρέπει να λάβει ένα τέλος και τέλος μπορεί να δοθεί μονάχα μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία το δημοκρατικό δρόμο. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική, όποτε κι αν αυτές λάβουν χώρα, κι ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης είναι η μόνη ελπίδα για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και η Δημοκρατία και να μπει ένα ανάχωμα προστασίας για την κοινωνική πλειοψηφία».

Στο κέντρο της Βέροιας υποδέχθηκαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι βουλευτές Ημαθίας και Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Τόλκας και Κυριακή Μάλαμα αντιστοίχως, στελέχη και φίλοι του κόμματος, οι οποίοι του φώναξαν «είσαι η δύναμή μας, είσαι η ελπίδα μας».

Στη συνέχεια περιόδευσε τους κεντρικούς πεζόδρομους, μπήκε σε καταστήματα, συνομίλησε με καταστηματάρχες και διερχόμενους πολίτες.

Στις συζητήσεις που είχε μαζί τους κυρίαρχο θέμα ήταν τα προβλήματα από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

Εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων τον σταμάτησαν, για να τον ενημερώσουν σχετικώς με τα προβλήματα των αγροτών και του είπαν, πως ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος και πως οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Ημαθίας βρίσκονται «ένα βήμα πριν την καταστροφή τους».

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (ΜΑμΑ), Εύη Ακρίβου, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τα προβλήματα των ατόμων με αυτισμό και το αίτημά τους να δημιουργηθούν από την πολιτεία εξειδικευμένες μονάδες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συνομίλησε και με καθαρίστριες σχολείων που του είπαν πως τα προβλήματα στα σχολεία είναι πολλά και δεν αντιμετωπίζονται με δίωρες και τρίωρες συμβάσεις εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η λογική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι «τα πάντα στους ιδιώτες» και πως η λογική αυτή οδηγεί σε «εργασιακή ζούγκλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ