ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις - Τσίπρας: Αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται το απόρρητο

Παρακολουθήσεις - Τσίπρας: Αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται το απόρρητο
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να κρύψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για το γεγονός ότι «συνεχίζει τη συγκάλυψη με αποκλεισμό όλων των κρίσιμων μαρτύρων από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής». κατηγορεί την κυβέρνηση, με on camera δήλωσή του, την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μάλιστα, προειδοποιεί πως είναι αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται το απόρρητο για εγκλήματα κατά του πολιτεύματος.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να κρύψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις. Αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη κι ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την εξεταστική επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες. Δεν πρόκειται, απλώς, για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή κι επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει πως αυτή η εκτροπή επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια, για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα κι ο νόμος ορίζει.

«Καλό είναι όλοι να γνωρίζουν ότι αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια. Αλλά όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος κι όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπίας, προκειμένου να τα συγκαλύψουν. Κι αυτοί που σύντομα θα λογοδοτήσουν κι απέναντι στον ελληνικό λαό κι απέναντι στο νόμο δεν είναι όσοι μάχονται για την αλήθεια και υπερασπίζονται το πολίτευμα, αλλά όσοι μάχονται για να επιβάλουν το σκοτάδι και υπονομεύουν τη Δημοκρατία».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Τσίπρα κινείται, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι ο Γιώργος Κατρούγκαλος:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ