ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης: Aκρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης: Aκρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα
«Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν χτυπά όλους το ίδιο. Κυρίως υποφέρουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα», υποστηρίζουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME NEWS

Για ακρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα κάνουν λόγο, με κοινή τους δήλωση την Παρασκευή, η Έφη Αχτσιόγλου κι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η τομεάρχης Οικονομικών κι ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζουν πως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την παγίωση του πληθωρισμού σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 11,4% τον Αύγουστο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα σε διψήφιο ποσοστό και πάνω από δύο μονάδες υψηλότερα από το μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα κυμαίνονται από 17,1% ως 25,5%, ενώ και στον ηλεκτρισμό, την ενέργεια και τα καύσιμα οι αυξήσεις είναι πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη, με αποκορύφωμα την αύξηση 261,3% στο φυσικό αέριο.

«Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν χτυπά, λοιπόν, όλους το ίδιο. Κυρίως υποφέρουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Με αυτή την κυβέρνηση η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, η αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, η υπερχρέωση κι ο κίνδυνος λουκέτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν γίνει κανόνας. Ένα κανόνας που πρέπει να ακυρωθεί. Όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση που φτωχοποιεί βίαια την κοινωνία, που καταπατά δημοκρατικές αρχές, θεσμούς και δικαιώματα, τόσο συντομότερα θα ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία», προσθέτουν η κυρία Αχτσιόγλου κι ο κ. Χαρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ