ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Eπιβεβαιώθηκε ότι το απόρρητο δεν αντιτάσσεται ενώπιον επιτροπών της Βουλής

Τζανακόπουλος: Eπιβεβαιώθηκε ότι το απόρρητο δεν αντιτάσσεται ενώπιον επιτροπών της Βουλής
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επικαλείται την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη INTIME

«Αυτό το οποίο επιβεβαιώθηκε σήμερα Τετάρτη είναι ότι το απόρρητο δεν μπορεί να αντιταχθεί ενώπιον των επιτροπών της Βουλής, είτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είτε της εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, και συγκεκριμένα του Νίκου Ανδρουλάκη», υποστηρίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην εξεταστική για τις παρακολουθήσεις σημειώνει πως αυτό αποδείχθηκε και με βάση τη γνώμη που εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, αλλά και με βάση το ότι ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης δεν το επικαλέστηκε σε κανένα σημείο της δικής του τοποθέτησης.

«Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Κοντολέων θα επιμείνει στην κυβερνητική γραμμή περί απορρήτου ή αν δεχτεί να αποκαλύψει τους δήθεν λόγους εθνικής ασφάλειας που του επέβαλαν να παρακολουθήσει δημοσιογράφους και πολιτικούς και συγκεκριμένα τον κ. Κουκάκη, τον κ. Ανδρουλάκη και δεν ξέρουμε και πόσους άλλους, μιας και υπάρχει και η υπόθεση Σπίρτζη που είναι ήδη ανοιχτή. Ο κ. Σπίρτζης φαίνεται ότι παρακολουθήθηκε με το κακόβουλο λογισμικό Predator, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη», επισημαίνει ο βουλευτής Α’ Αθηνών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από εκεί και πέρα, πάντοτε κατά τον ίδιο, η προσπάθεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ να εκτρέψει τη σημερινή εξεταστική επιτροπή σε ζητήματα τα οποία είναι εδώ και χρόνια γνωστά έπεσαν απολύτως στο κενό.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλάκις πει ότι είναι απολύτως ανοιχτός στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την περίοδο 2015– 2019. Δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα, ούτε έχουμε λόγο να επικαλεστούμε το απόρρητο. Όσα πράξαμε είναι απολύτως στο φως κι από ό,τι έχει προκύψει– μετά κι από έρευνες της Δικαιοσύνης που έχουν κρατήσει για τουλάχιστον έξι χρόνια- δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβαρύνει τον οποιονδήποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα σημερινά συμπεράσματα, όσες προσπάθειες κι αν κάνει η συμπολίτευση να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις», καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ