ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2022: Σύσκεψη Τσίπρα με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στη ΔΕΘ

ΔΕΘ 2022: Σύσκεψη Τσίπρα με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στη ΔΕΘ
Στιγμιότυπο λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στη ΔΕΘ CNN Greece

Στο κτήριο της Helexpo στη ΔΕΘ έφτασε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη διοίκηση και του εργαζόμενους της Έκθεσης.

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: Γιάννης Συμεωνίδης

Το πρωινό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα ολοκληρώνεται με την περιοδεία του στα περίπτερα της ΔΕΘ – Helexpo.

Στις 19:30, εξάλλου, αναμένεται η ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην οποία θα επικεντρωθεί στις έξι εθνικές προτεραιότητες που θεωρεί κρίσιμες για το μέλλον της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ - Οι έξι «εθνικές προτεραιότητες»

ΔΕΘ 2022: Με τους απεργούς της Μαλαματίνας ο Αλέξης Τσίπρας

Ηλιόπουλος: Προγραμματική η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

«Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι προγραμματική, θα προσδιορίζει αυτό που εμείς λέμε προοδευτική πολιτική αλλαγή», προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Εν όψει της αποψινής ομιλίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, τόνισε ειδικότερα ότι «αφετηρία θα είναι βέβαια η αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού», καθώς «αυτή τη στιγμή η χώρα καταγράφει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, σε μια σειρά από βασικούς δείκτες στην καθημερινότητα των πολιτών, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ρυθμιστικά μέτρα». Αναφερόμενος επιγραμματικά στα μέτρα που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ληφθούν μίλησε για αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, πλαφόν στη χονδρική τιμή ρεύματος, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Σχολίασε ότι «δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης» και αυτό διότι, όπως υποστήριξε, «έχει φροντίσει ήδη τα πρώτα 500 εκατ. σε δάνεια από το Ταμείο να πηγαίνουν σε λιγότερους από 20 επιχειρηματικούς ομίλους, δηλαδή έχει αποκλείσει ολοκληρωτικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από αυτήν τη χρηματοδότηση».

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα απολογηθεί για αυτήν την υπόθεση και οι ευθύνες θα καταλογιστούν». «Η συνεχής επίκληση του απορρήτου από την κυβέρνηση είναι θεσμική παρακμή. Δεν γίνεται η ΕΥΠ να μην ελέγχεται από τη Βουλή», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «θα επιμείνουμε για να κληθούν στην επιτροπή κρίσιμα πρόσωπα όπως ο κ. Δημητριάδης, δεν γίνεται να μην εμφανιστεί στην εξεταστική ο άνθρωπος που κατά τον κ. Μητσοτάκη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Πιτσιόρλα, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται πίσω από το απόρρητο, ζητά από την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει όλα τα σχετικά έγγραφα. «Έτσι δε θα μείνει καμία σκιά και θα είναι φανερό ότι πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε από το 2013, επί κυβέρνησης Σαμαρά», τόνισε. «Αν κάποιος δίνει εντολές για να σταματούν ή να ξεκινούν παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Atlas TV» της Κεντρικής Μακεδονίας για το κλίμα ενόψει εκλογών, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι εκλογές σημαίνουν δύο με τρεις μήνες αστάθειας. Στην πραγματικότητα, παραδέχεται τη δική του πολιτική απομόνωση. Ο μόνος πιθανός σύμμαχος που του έχει απομείνει είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος». Υπογράμμισε ότι «η χώρα μπορεί και πρέπει να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής. Από την πλευρά μας θα μιλήσουμε προγραμματικά, με συγκεκριμένες προτάσεις για την ενέργεια, για την ακρίβεια, για την εργασία, για το δημόσιο σύστημα στην υγεία και την εκπαίδευση». «Απευθύνουμε ένα κάλεσμα», τόνισε, «στις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, ενώ αντιλαμβανόμαστε από την επικοινωνία μας με τον κόσμο ότι αυτό που επιθυμούν σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες είναι να ηττηθεί η κυβέρνηση και η πολιτική Μητσοτάκη». «Το δίλημμα σήμερα είναι ξεκάθαρο: εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ