ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2022: Περιοδεία Τσίπρα στα περίπτερα της Έκθεσης - Στις 19:30 η ομιλία στο Βελλίδειο

ΔΕΘ 2022: Περιοδεία Τσίπρα στα περίπτερα της Έκθεσης - Στις 19:30 η ομιλία στο Βελλίδειο
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Πρώτη ανάρτηση Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 11:33

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: Γιάννης Συμεωνίδης

Συνοδεία πολλών βουλευτών αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου, την περιοδεία του στα περίπτερα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μια γραβάτα δώρο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι υπεύθυνοι έκαναν δώρο μία γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

«Είναι συνηθισμένο δώρο για μένα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αν θες να ξαναγίνεις πρωθυπουργός, πρέπει να τη φορέσεις», του απάντησαν από το Πανεπιστήμιο.

Η συνάντηση με Χατζηθεοδοσίου και Καββαθά στο περίπτερο των Επιμελητηρίων

Στιγμιότυπο από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο περίπτερο των Επιμελητηρίων μέσα στο χώρο της ΔΕΘCNN GREECE

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε και το περίπτερο των Επιμελητηρίων, όπου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά.

Αμφότεροι του μίλησαν για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενεργειακό κι ανάσχεση του ιδιωτικού χρέους.

Για Ταμείο Ανακαμψης, ενεργειακό κι ανάσχεση του ιδιωτικού χρέους μιλησαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων στον Τσίπρα.

Αμφότεροι τον ρώτησαν τι μέτρα θα λάβει για τη στήριξη των επαγγελματιών και δη των μικρομεσαίων.

«Δεν θα σας πω τι προτείνω για τους μικρομεσαίους, για να έχετε αγωνία για το βράδυ», τους είπε χαμογελώντας ο κ. Τσίπρας.

Επίσκεψη στο κτήριο διοίκησης της Helexpo

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη διοίκηση και του εργαζόμενους της Έκθεσης, στο κτήριο της Helexpo στη ΔΕΘ.

Στις 19:30, εξάλλου, αναμένεται η ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην οποία θα επικεντρωθεί στις έξι εθνικές προτεραιότητες που θεωρεί κρίσιμες για το μέλλον της χώρας.

Με τους απεργούς της «Μαλαματίνα»

Με τους απεργούς εργαζόμενους στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα» συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 86η ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα αιτήματα των εργαζόμενων, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάκληση από τη διοίκηση απολύσεων που έχουν γίνει, καθώς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΔΕΘ 2022: Με τους απεργούς της Μαλαματίνας ο Αλέξης Τσίπρας

Οι έξι «εθνικές προτεραιότητες» του Αλέξη Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει έξι εθνικές προτεραιότητες, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο, για το κόμμα του αλλά και για την προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει την επομένη των εκλογών στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου:

  1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και των τιμών στα καύσιμα και στα τρόφιμα.
  2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους κι ελεύθερους επαγγελματίες.
  3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για τα ΑΜΕΑ.
  4. Παραγωγική ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής κι έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο «prosumer»), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
  5. Ισχυρό δημοκρατικό κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ.
  6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

«Σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται πλήρως απομονωμένη και σε ελεύθερη πτώση, τόσο από την αδιαφορία- απροθυμία αντιμετώπισης της έκρηξης της ακρίβειας όσο κι από το πρωτοφανές σκάνδαλο παρακρατικής πρακτικής με τις υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και την εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψής του, ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να ξεδιπλώσει ένα πλήρες, ολιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους», υπογραμμίζουν οι συνεργάτες του.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και της δυσπιστίας μερίδας των πολιτών προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, γι’ αυτό και στόχος είναι η δημιουργία μίας νέας σχέσης εμπιστοσύνης προκειμένου να αμβλυνθούν ανισότητες που διαρκώς οξύνονται, να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών και να αποκατασταθούν όσο το δυνατό περισσότερες αδικίες.

«Η κοινωνική ανάγκη για Δικαιοσύνη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και διαπερνά όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της ζωής: Από την κοινωνική, οικονομική και φορολογική Δικαιοσύνη μέχρι την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της θεσμικής ομαλότητας, που έχουν δώσει επί Μητσοτάκη τη θέση τους στην κανονικοποίηση της καταστρατήγησης του Συντάγματος, των θεσμών και την εγκαθίδρυση ενός συντηρητικού κι όπως επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και παρακρατικού καθεστώτος, μακριά από τις ευρωπαϊκές και προοδευτικές αξίες. Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης, ως απερχόμενος πρωθυπουργός, μετά από έναν τριετή κύκλο διάψευσης προσδοκιών, πραγματοποίησε την τελευταία του παρουσία στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί με την ευθύνη του αυριανού πρωθυπουργού, με την ομιλία του να χαρακτηρίζεται οραματική, αφού στόχος του δεν θα είναι να θίξει τα κακώς κείμενα και τις παταγώδεις αποτυχίες του κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι πλέον εμφανείς στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά να αναπτύξει ένα παντελώς διαφορετικό, δημοκρατικό και προοδευτικό μοντέλο και πρόγραμμα διακυβέρνησης», επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Όπως προσθέτουν, απέναντι σε μία κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό που αδυνατεί όχι μόνο να κατανοήσει, αλλά ακόμα και να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών, που αδιαφορεί για τα αδιέξοδά τους κι έχει τη λογική πως «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δείξει συγκεκριμένα, προγραμματικά, αλλά κι οραματικά τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απαντά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που μέσα στην υπαρκτή διεθνή συγκυρία γιγαντώνονται από τις πολιτικές που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων», καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ