ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Υποχρεωτική η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την υπόθεση Σπίρτζη

Γεροβασίλη: Υποχρεωτική η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την υπόθεση Σπίρτζη
Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει με νόημα πως αύριο Τετάρτη, που είναι η ημέρα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, «πιστεύουμε κι ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει άλλο ένα ατόπημα» INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Σε δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής, η Όλγα Γεροβασίλη υπενθυμίζει πως μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το λογισμικό predator, ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής που ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

«Η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την απαξίωσή της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη. Ο Κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκλιση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι εφόσον τα 2/5 των μελών το ζητήσουν, τότε συγκαλείται υποχρεωτικά», παρατηρεί η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η βουλεύτρια Άρτας αναφέρει με νόημα πως αύριο Τετάρτη, που είναι η ημέρα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, «πιστεύουμε κι ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει άλλο ένα ατόπημα, δεν θα είναι άλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης η άρνηση και ο μη καθορισμός ημερομηνίας για τη σύγκληση της Επιτροπής. Κάθε άλλη στάση στην αυριανή διάσκεψη θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ