ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικό πρόγραμμα για να στείλει νέους, μεσαία τάξη, συνταξιούχους, γυναίκες στις κάλπες

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικό πρόγραμμα για να στείλει νέους, μεσαία τάξη, συνταξιούχους, γυναίκες στις κάλπες
Στην Κουμουνδούρου προσδοκούν πολλά ιδίως από τη νεολαία όπου ήταν πρώτο κόμμα και στις χαμένες εκλογές του 2019 ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/INTIME

Νέοι, μεσαία τάξη, συνταξιούχοι και γυναίκες: Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πιστεύουν ότι αν καταφέρουν να πείσουν αυτές τις τέσσερις πληθυσμιακές κατηγορίες να ψηφίσουν μαζικώς και να μην επιλέξουν την αποχή θα αυξήσουν σημαντικά και τις δικές τους πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες της απλής αναλογικής.

Όπως, άλλωστε, επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση κι όπως επανειλημμένως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ο πρώτος στις πρώτες εκλογές είτε θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας είτε θα έχει στην ουσία εξασφαλίσει την πρωτιά και στις δεύτερες κάλπες, που μπορεί να δώσουν κι αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου προσδοκούν πολλά ιδίως από τη νεολαία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα και στις χαμένες εκλογές του 2019.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία δεν πρόκειται να ψηφίσει ΝΔ, το κόμμα που τη στοχοποίησε στην πανδημία, επέβαλε την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Το κρίσιμο είναι να μετουσιώσουμε σε θετική ψήφο την οργή κι αγανάκτηση των νέων», σημειώνουν με νόημα κομματικές πηγές στο CNN Greece, προσδοκώντας τα μέγιστα κι από το γυναικείο πληθυσμό όπου επίσης παραδοσιακά η Αριστερά έχει δύναμη και τον οποίο στηρίζουν με μέτρα που πρότεινε ο κ. Τσίπρας για τις μητέρες.

Σε σχέση με τη μεσαία τάξη, στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι η «γενναία» παραδοχή του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη πως την αδίκησε, σε συνδυασμό με το ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ έχουν χτίσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που την έχει στο επίκεντρο των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ δημιουργούν την απαραίτητη βάση για να αλλάξει κατά πολύ το κλίμα, που οι ίδιοι εκτιμούν πως έτσι κι αλλιώς έχει αλλάξει σημαντικά υπέρ τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους που, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, τώρα ξέρουν ποιος τους στήριξε με τη 13η σύνταξη και ποιος τους κορόιδεψε και με τα αναδρομικά τους.

Στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, εξάλλου, επιμένουν στο ρεαλιστικό του κυβερνητικού τους προγράμματος, βασιζόμενοι στον ανασχεδιασμό και στην ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στη φορολόγηση των υψηλών μερισμάτων άνω των 50.000 ευρώ με συντελεστή 10%, καθώς και των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, διύλισης κι εμπορίας πετρελαίου και παροχής φυσικού αερίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ