Χαρίτσης για εθνικοποίηση Uniper: Εδώ η κυβέρνηση επιμένει στην αντικοινωνική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
Ανανεώθηκε:
Την εθνικοποίηση της Uniper από τη γερμανική κυβέρνηση σχολιάζει, με δήλωσή του, ο Αλέξης Χαρίτσης.
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει πως αυτό συμβαίνει ώστε το Βερολίνο να βάλει φρένο στην ενεργειακή κρίση.
Αντιθέτως, κατά τον βουλευτή Μεσσηνίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην «αντικοινωνική» ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
«Η γερμανική κυβέρνηση ανακοινώνει την εθνικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού Uniper, σε μια ιστορική συμφωνία διάσωσης. Έτσι μπαίνει φρένο στην ενεργειακή κρίση. Εδώ, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στον αντικοινωνικό κι αντιαναπτυξιακό συνδυασμό: ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων κι επιδότηση της κερδοσκοπίας», τονίζει ο κ. Χαρίτσης.
Ο ίδιος, εξάλλου, προκρίνει ως μόνη λύση την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, το πλαφόν στα τιμολόγια και τη φορολόγηση των υπερκερδών.
«Λύση που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει», προσθέτει ο κ. Χαρίτσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γερμανία: Κρατικοποιείται η μεγάλη εταιρεία φυσικού αερίου Uniper
Πυροσβεστική: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο (8/08) σε Κρήτη, Χίο, Ψαρά, Σάμο και Ικαρία
15:00
Οι αρχές της Ισπανίας εξάρθρωσαν σημαντικό δίκτυο διακινητών στη Μεσόγειο
14:55
Φθιώτιδα: Εντοπίστηκε φυτεία με περισσότερα από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης - Δύο συλλήψεις
14:43
Ο Όμιλος Fourlis ανακοινώνει τη συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής του στο Sofia South Ring Mall
14:35