ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση περιοδειών Τσίπρα και... γκρίνιας για τις υποψηφιότητες

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση περιοδειών Τσίπρα και... γκρίνιας για τις υποψηφιότητες
Σε σχέση με την ενεργειακή ακρίβεια, στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι έχει προκύψει μια νέα γενιά αισχροκέρδειας με το νέο μηχανισμό ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχουν πλήρη επίγνωση ότι το σημαντικό τους χαρτί στο δρόμο προς τις κάλπες παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, η προσωπική δημοφιλία του οποίου ξεπερνά την αντίστοιχη του κόμματος.

Γι’ αυτό κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει την αδιαμεσολάβητη επαφή του με τους πολίτες, μέσω περιοδειών που θα επανεκκινήσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα τόσο εντός όσο κι εκτός Αττικής.

Όσον αφορά τα όσα διαδραματίζονται στην εξεταστική επιτροπή, στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως, παρά τη χθεσινή (Πέμπτη) αποχώρηση των βουλευτών της εξαιτίας της «προσχηματικής συζήτησης για την κλήση νέων μαρτύρων», θα συνεχίσουν από την επόμενη συνεδρίαση να προσέρχονται ώστε να λάμψει η αλήθεια «κόντρα στους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να βυθίσει όχι μόνο τη Βουλή, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι».

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν η άρνηση από τη ΝΔ κλήσης του Φέλιξ Μπίτζιου, μολονότι «αποδεικνύεται από δημοσιεύματα η σχέση του με την Intellexa που εμπορεύεται το Predator».

Σε αυτό το πλαίσιο, αναρωτιούνται αν είναι λογικό στην εξεταστική για τις παρακολουθήσεις να μην καλούνται οι ιδιοκτήτες του Predator.

Την ίδια ώρα, δεν λείπει η γκρίνια, όπως πληροφορείται το CNN Greece, έστω και περιορισμένη σε αυτή τη φάση, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την άτυπη πριμοδότηση των νέων υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές σε σχέση με τους παλιούς.

Σε αυτό το πλαίσιο του αβανταρίσματος συγκαταλέγουν πιθανή ανακοίνωση εντός του Οκτωβρίου των πρώτων ονομάτων που αντιστοιχούν σε προσωπικότητες που έχουν ήδη αποκτήσει προβολή στα ΜΜΕ με την επαγγελματική τους ιδιότητα κι ως μέλη του think tank που λειτουργεί συμβουλευτικώς στον κ. Τσίπρα.

«Το κόμμα προχωρά και καλώς κάνει. Απλώς σημειώνουμε πως οι σημερινοί βουλευτές πέσαμε στη μάχη μόλις το τελευταίο 20ήμερο πριν τις εκλογές του 2019», παρατηρούν κάποιοι βουλευτές.

Σε σχέση, εξάλλου, με την ενεργειακή ακρίβεια, στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι έχει προκύψει μια νέα γενιά αισχροκέρδειας με το νέο μηχανισμό, όπου φύγαμε από τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία μπορεί να κηρυχθεί και παράνομη από τα δικαστήρια, και μπήκαμε σε ένα νέο σχήμα όπου οι πάροχοι ανακοινώνουν τιμολόγια τα οποία είναι δυσανάλογα με το κόστος αγοράς στη χονδρεμπορική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ