ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στοιχεία από Σπίρτζη στον εισαγγελέα για την παρακολούθησή του με το Predator

Νέα στοιχεία από Σπίρτζη στον εισαγγελέα για την παρακολούθησή του με το Predator
Στα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συμπεριλαμβάνεται η πιστοποίηση από το citizen lab του Καναδά ότι τα μηνύματα αυτά είναι μηνύματα επιμόλυνσης με το παράνομο λογισμικό INTIME/ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Λεπτομερή κατάθεση στον εισαγγελέα σχετικώς με την παγίδευση του κινητού του τηλεφώνου με Predator έδωσε σήμερα, Παρασκευή, ο Χρήστος Σπίρτζης στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ προσκόμισε, στη συμπληρωματική της μηνυτήριας αναφοράς του κατάθεση, όλα τα απαραίτητα στοιχεία, αλλά και νέα σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ένα από αυτά είναι η πιστοποίηση από το Citizen Lab του Καναδά ότι τα μηνύματα αυτά είναι μηνύματα επιμόλυνσης με το Predator.

«Η προσπάθεια συγκάλυψης, να μην έρθουν να καταθέσουν οι αρμόδιοι, οι υπεύθυνοι για τις παρακολουθήσεις με Predator, η προσπάθεια να αποσυνδεθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η κυβέρνηση από τις παρακολουθήσεις με Predator, θα πέσει στο κενό. Με την αθλιότητα, που είναι έξω κι από το νομικό και τον πολιτικό πολιτισμό, να επιχειρούν ακόμα και να μην συνεδριάσει για την συγκεκριμένη υπόθεση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι θα είναι μία ολιγοήμερη παράταση. Μιας κι εκεί θα κριθούν από την πλευρά της αντιπολίτευσης να καταθέσουν κι ο κ. Κοντολέων κι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ και η κυρία Βλάχου κι όσα φυσικά πρόσωπα και στελέχη της ΕΥΠ κι έξω από την ΕΥΠ, ιδιώτες, εμπλέκονται με τις παρακολουθήσεις με Predator», υπογράμμισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει στοιχεία που δείχνουν υπάρχει εμπλοκή της ΕΥΠ και τα είπε στον εισαγγελέα, ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως ο κ. Ράμμος ενημέρωσε την εξεταστική επιτροπή ότι δόθηκε εντολή διαγραφής των στοιχείων για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Ανδρουλάκη, στις 29 Ιουλίου.

Την ημέρα, δηλαδή, που ο κ. Ανδρουλάκης προσέφυγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κι έκανε μηνυτήρια αναφορά.

«Η μηνυτήρια αναφορά, όμως, του κ. Ανδρουλάκη δεν αφορούσε την παρακολούθηση της ΕΥΠ, αφορούσε στην παρακολούθησή του με Predator, όπως τον είχαν ενημερώσει από τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό από μόνο του, δείχνει την εμπλοκή και τη συνεργασία που είχε ο διοικητής της ΕΥΠ, αλλά και τη γνώση που είχε, για την παρακολούθηση με Predator και την απόπειρα παρακολούθησης με Predator και του Νίκου Ανδρουλάκη κι όλων των υπολοίπων. Και θα δούμε στο άμεσο μέλλον, πόσοι ακόμα έχουν παρακολουθηθεί κι από την ΕΥΠ με τη νομότυπη διαδικασία κι από το ίδιο κέντρο, με Predator», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος πρότεινε και μάρτυρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ