ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας πηγαίνει στην Ευρώπη την υπόθεση των παρακολουθήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας πηγαίνει στην Ευρώπη την υπόθεση των παρακολουθήσεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας και με τον πρόεδρο της LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για πρώτη φορά, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δίνει ευρωπαϊκές διαστάσεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων την ώρα που στο εσωτερικό καταγγέλλει πως «γινόμαστε μάρτυρες κι ενός δεύτερου σκανδάλου, αυτού της συγκάλυψης».

Αφορμή θα αποτελέσει η παρουσία του την προσεχή Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, καθώς και στα εγκαίνια της αίθουσας «Μανώλης Γλέζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και να ενημερωθεί για την πορεία διερεύνησης των υποκλοπών, αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με τις παραβιάσεις τού κράτους δικαίου και της ελευθεροτυπίας στη χώρα μας, όπως είναι κι αυτό των καταγγελλόμενων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία της LIBE θα επισκεφθεί το Νοέμβριο τη χώρα μας για όλα αυτά τα ζητήματα.

Όσον αφορά το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων, ναι μεν στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να θέτουν τις επιφυλάξεις τους για την αξιοπιστία τους, αλλά στέκονται και σε δύο ποιοτικά τους στοιχεία που κρίνουν πως τους ευνοούν.

Το πρώτο αφορά την απόρριψη από την πλειοψηφία του επιχειρήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη περί τερατογένεσης στην περίπτωση συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΜέΡΑ 25 με ψήφο ανοχής του ΚΚΕ.

Το δεύτερο, που σχετίζεται με το πρώτο, έχει να κάνει με την προτίμηση των ερωτηθέντων σε κεντροαριστερή κυβέρνηση συνεργασίας σε σύγκριση με μία κεντροδεξιά.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, δεν προβληματίζονται για το ότι οι παρακολουθήσεις δεν βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες των πολιτών.

Αντιθέτως, το θεωρούν λογικό να απαντούν οι πολίτες πως δεν τους ανησυχεί τόσο όσο η ακρίβεια.

«Αν στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η οικονομία είναι το δυνατό τους χαρτί, μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια που φουντώνει και καταγράφεται ακόμα και στις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις», συμπληρώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ