ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Πλεύρη - Ξανθού για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού

Κόντρα Πλεύρη - Ξανθού για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού
«Οι Θεσμοί έχουν εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα εφαρμογής του οικογενειακού γιατρού, καθώς μέσα σε 45 ημέρες έχουν καλυφθεί οι στόχοι που έπρεπε να υλοποιηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου», ανέφερε ο υπουργός Υγείας INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιπαράθεση για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού είχαν στη Βουλή Θάνος Πλεύρης και Ανδρέας Ξανθός με τον υπουργό Υγείας να διαβεβαιώνει ότι μέχρι να υπάρξει επάρκεια γιατρών, δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο των αντικινήτρων για όσους πολίτες δεν ενταχθούν στο σύστημα.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του πρώην υπουργού Υγείας και αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην «επιτυχία» του θεσμού, καθώς από την 1η Αυγούστου που τέθηκε σε εφαρμογή, έχουν ενταχθεί 4.146.000 πολίτες που αντιστοιχούν στο 47% του πληθυσμού που έχει δικαίωμα να εγγραφεί.

«Οι Θεσμοί έχουν εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα εφαρμογής του οικογενειακού γιατρού, καθώς μέσα σε 45 ημέρες έχουν καλυφθεί οι στόχοι που έπρεπε να υλοποιηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με τη συμμετοχή των γιατρών παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έχουν εγγραφεί στο σύστημα 3.329 γιατροί, εκ των οποίων οι 2.200 είναι του δημοσίου και οι 1.200 του ιδιωτικού τομέα. Όπως είπε, κάθε μέρα μπαίνουν στο σύστημα περίπου 20 με 30 γιατροί.

«Για αδιέξοδο που βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς έχει βαλτώσει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού», έκανε λόγο ο Ανδρέας Ξανθός, εκτιμώντας ότι οδηγούμαστε σε ένα σύστημα όπου οι ασθενής δεν θα συναντήσει ποτέ τον προσωπικό του γιατρό. Ο κ. Ξανθός υποστήριξε ακόμη, ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα δεν μπορεί να στηριχθεί στα πέναλτι των αντικινήτρων και των επιβαρύνσεων των πολιτών, ούτε και στην ένταξη άσχετων ειδικοτήτων γιατρών,όπως γαστρεντερολόγων και φυσιάτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ