ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Υγειονομικό έγκλημα αποκαλύπτει η έκθεση Λύτρα

ΣΥΡΙΖΑ: Υγειονομικό έγκλημα αποκαλύπτει η έκθεση Λύτρα
«Η χώρα συνεχίζει να καταγράφει αρνητικές πρωτιές σε απώλειες», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Με αφορμή την επικαιροποιημένη μελέτη Λύτρα, αλλά και τα χθεσινά (Δευτέρα) παγκόσμια στατιστικά στοιχεία για θανάτους από covid του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ο Νάσος Ηλιόπουλος επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Η χώρα συνεχίζει να καταγράφει αρνητικές πρωτιές σε απώλειες», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας πως η μελέτη Λύτρα αποκαλύπτει ότι είναι 97,7% οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και 72,7% σε ΜΕΘ.

«Αυτό το σύστημα υγείας λειτουργεί με 10.000 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019. Υγειονομικό έγκλημα με υπογραφή Μητσοτάκη», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη για τη θνητότητα ασθενών με covid εντός κι εκτός ΜΕΘ, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2021 παρατηρείται επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονική περίοδο, επιδείνωση που είναι ακόμα μεγαλύτερη αν η νοσηλεία έγινε στην περιφέρεια.

Η ανάρτηση του Ηλιόπουλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ