ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Πλεύρη - Ξανθού για τη μελέτη Λύτρα: Άδειασε τον Πολάκη ο Ξανθός

Κόντρα Πλεύρη - Ξανθού για τη μελέτη Λύτρα: Άδειασε τον Πολάκη ο Ξανθός
Ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τη μελέτη ανέφερε πως κάνει μία στατιστική αναφορά των στοιχείων και ότι τα αίτια της θνητότητας θα πρέπει να αναζητηθούν από άλλη μελέτη ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Νέα συντροφικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ έφερε η μελέτη Λύτρα για τη θνητότητα ασθενών με covid εντός και εκτός ΜΕΘ.

Ο Ανδρέας Ξανθός που προκλήθηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να πάρει θέση για τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη, «άδειασε» τον αναπληρωτή υπουργό του, λέγοντας πως οι απόψεις που εξέφρασε δεν αποτελούν επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τη μελέτη ανέφερε πως κάνει μία στατιστική αναφορά των στοιχείων και ότι τα αίτια της θνητότητας θα πρέπει να αναζητηθούν από άλλη μελέτη και επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη ότι επιμένει να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού.

«Πάρτε θέση, αν δεν πάρετε τώρα θέση θα είναι αυτή η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ... Είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μην εμβολιαστούν οι νεότερες ηλικίες;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε ο Θάνος Πλεύρης στον Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος από το έδρανό του φώναξε:

«Όχι, δεν είναι, το έχουμε πει χίλιες φορές».

Νωρίτερα, ο κ. Ξανθός με την ιδιότητα του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες όσο και στη συνεδρίαση της Βουλης, έκανε λόγο για εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που άφησε απροστάτευτο και αθωράκιστο το ΕΣΥ, καταλογίζοντας ευθύνες και στον πρωθυπουργό.

Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική πριν να είναι πολύ αργά.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας είπε ότι χάρη στον εμβολιασμό οι διασωληνωμένοι σήμερα είναι μόλις 80 και ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να μην φτάσει κάποιος να διασωληνωθεί.

Όπλο σε αυτή την περίπτωση είναι ο εμβολιασμός, ανέφερε, και επέκρινε την αντιπολίτευση που διαστρεβλώνει τη μελέτη Λύτρα.

Έκανε ακόμη γνωστό ότι έχει ζητήσει από τον ΕΟΔΥ μια πλήρη μελέτη όλων των ανθρώπων σε ΜΕΘ με κορωνοϊό ή άλλες παθήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ