ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Εξαιρετική ταύτιση απόψεων» βρήκε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

ΣΥΡΙΖΑ: «Εξαιρετική ταύτιση απόψεων» βρήκε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες
Οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής LIBE της Ευρωβουλής μοιράστηκαν και τη μεγάλη τους ανησυχία για την άνοδο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Κράτος δικαίου, παρακολουθήσεις, δολοφονία Καραϊβάζ και διώξεις δημοσιογράφων, μονοπωλιακή κατάσταση στον Τύπο, λίστες Πέτσα, αλλά και το προσφυγικό. Ευρεία ήταν η γκάμα των θεμάτων που συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη Βέρα Γιούροβα και τον Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ κατά τις χθεσινές (Τετάρτη) ξεχωριστές συναντήσεις τους στις Βρυξέλλες.

Κι αν η Ευρωπαία Επίτροπος Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, λόγω και της θέσης της, ήταν πιο διπλωματική στις τοποθετήσεις της, δεν παρέλειψε να δεσμευτεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πως θα θέσει όλα τα παραπάνω ζητήματα κατά τη σημερινή της συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο ανοιχτός στο να εκφράσει την «εξαιρετική» του, όπως διαβεβαιώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης το CNN Greece, ταύτιση απόψεων με τον κ. Τσίπρα ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι δύο άνδρες, μάλιστα, μοιράστηκαν και τη μεγάλη τους ανησυχία για την άνοδο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, με αφορμή τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα σε Ιταλία και Σουηδία, και κυρίως για την ατζέντα της που επιβάλλει και σε κεντροδεξιά κόμματα, όπως παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σε σχέση με την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση μεγάλη ικανοποίηση και για την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αριστερά στην Ευρωβουλή για τον Μανώλη Γλέζο, την οποία τίμησαν κι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κώστας Παπαδάκης αντιστοίχως.

Για τον επικεφαλής, μάλιστα, των ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρώην πρόεδρό της παρατηρούν πως κινήθηκε σε πολύ διαφορετικούς- περισσότερο ενωτικούς- τόνους από αυτούς που μας έχει συνηθίσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός.

Τη γεμάτη ασφυκτικά αίθουσα, εξάλλου, συγκίνησε η παρέμβαση 95χρονου παρτιζάνου- συναγωνιστή του Μανώλη Γλέζου, με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα να κάνει λόγο για την πρώτη πραγματικά μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε στους χώρους του μετά την πανδημία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ