ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική Επιτροπή: Σήμερα καταθέτει ο Ανδρουλάκης για τις παρακολουθήσεις

Εξεταστική Επιτροπή: Σήμερα καταθέτει ο Ανδρουλάκης για τις παρακολουθήσεις
Στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του κ. Ανδρουλάκη INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου

Σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα καταθέσει ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακάλυψε την απόπειρα υποκλοπής από το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator κατά τη διάρκεια επιθεώρησης από υπηρεσία κυβερνοασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απευθύνθηκε στις ελληνικές δικαστικές αρχές, στις 26 Ιουλίου.

Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ υπέβαλε στις 19 Σεπτεμβρίου, για την κακουργηματική πράξη της παραβίασης της ασφάλειας τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναφή αδικήματα και το πλημμέλημα της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

Μαζί με τη μήνυση ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε και αίτημα να κληθούν μάρτυρες και να κατασχεθούν έγγραφα, μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιρειών Krikel και Intelexa, οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και Γιάννης Ρουμπάτης και ο νέος διοικητής Θεμιστοκλής Δεμίρης, υποδιοικητές και στελέχη της ΕΥΠ, η εισαγγελέας της υπηρεσίας Βασιλική Βλάχου καθώς και δημοσιογράφοι που έχουν ερευνήσει την υπόθεση και έχουν αρθρογραφήσει σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ