ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για την επίθεση κατά αμάχων στη Ζαπορίζια: Αποτροπιασμός και τρομερή θλίψη

ΥΠΕΞ για την επίθεση κατά αμάχων στη Ζαπορίζια: Αποτροπιασμός και τρομερή θλίψη
«Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων», αναφέρει το ΥΠΕΞ ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για την επίθεση κατά αμάχων στη Ζαπορίζια που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους, με την Ουκρανία και τη Ρωσία να αλληλοκατηγορούνται

«Αποτροπιασμό και τρομερή θλίψη προκαλεί η είδηση της φρικτής επίθεσης σε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που χτυπήθηκε στην Ζαπορίζια», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση του, στο twitter.

«Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων», προσθέτει.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν από πλήγμα πυραύλου εναντίον οχηματοπομπής έξω από την πόλη Ζαπορίζια, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε πτώματα να κείτονται στο έδαφος ή μέσα στα οχήματα. Ένας κρατήρας είχε δημιουργηθεί στο έδαφος μεταξύ δύο σειρών οχημάτων.

Από την πρόσκρουση του πυραύλου στο έδαφος πετάχθηκαν κομμάτια χώματος στον αέρα, ενώ θραύσματα έπεσαν πάνω στα αυτοκίνητα. Τα τζάμια των οχημάτων – κυρίως αυτοκίνητα αλλά και τρία φορτηγάκια—έχουν σπάσει.

«Μέχρι στιγμής 23 νεκροί και 28 τραυματίες. Όλοι πολίτες», δήλωσε ο Ολεξάντρ Σταρούχ, κυβερνήτης της Ζαπορίζια, στο Telegram.

Οι ρωσικές αρχές κατοχής στην επαρχία της νότιας Ουκρανίας κατηγόρησαν το Κίεβο ότι ευθύνεται για το θανατηφόρο πλήγμα.

«Οι Ουκρανοί μαχητές διέπραξαν ακόμη μία τρομοκρατική πράξη. Αφού είδαν ότι οι κάτοικοι πήγαιναν μαζικά προς την (κατεχόμενη) περιοχή της Ζαπορίζια, έπληξαν οχηματοπομπή δεκάδων αυτοκινήτων αμάχων», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ στο Telegram.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ