ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης: Eκτίναξη ακρίβειας και αύξηση φτώχειας ακυρώνουν το κυβερνητικό success story

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης: Eκτίναξη ακρίβειας και αύξηση φτώχειας ακυρώνουν το κυβερνητικό success story
"Μόνη λύση μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας», καταλήγουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat που αποτυπώνουν τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα να έχει εκτοξευτεί στο 12,1%, σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κι έχοντας μάλιστα σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, σχολιάζουν, με κοινή τους δήλωση, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τους τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η εκτίναξη της ακρίβειας και η αύξηση της φτώχειας ακυρώνουν το κυβερνητικό success story.

«Μέσα σε δύο μόλις ημέρες τα επίσημα στοιχεία ακυρώνουν ολοσχερώς το κυβερνητικό success story, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δεινή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας. Επιπλέον, μόλις χθες επιβεβαιώθηκε από την Eurostat ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις τέσσερις χώρες της ΕΕ όπου το ποσοστό πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αυξήθηκε μεταξύ 2019- 2021. Ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι τα ασθενέστερα νοικοκυριά ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος σε ενοίκιο και τρόφιμα, ήδη από το 2021. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα», παρατηρούν η βουλεύτρια Επικρατείας κι ο βουλευτής Μεσσηνίας.

«Απέναντι στο τσουνάμι των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα που οδηγεί σε απόγνωση εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια. Μόνη λύση μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας», καταλήγουν η κυρία Αχτσιόγλου κι ο κ. Χαρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ