ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Επιτυχία» Μητσοτάκη ότι το πετρέλαιο κίνησης ξεπερνά την βενζίνη

Χαρίτσης: «Επιτυχία» Μητσοτάκη ότι το πετρέλαιο κίνησης ξεπερνά την βενζίνη
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επαναλαμβάνει το αίτημα του κόμματός του για άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα Eurokinissi

«Η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις και χαντακώνει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, σε on camera δήλωσή του.

Παραθέτοντας στοιχεία, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι «ο πληθωρισμός στην χώρα μας για τον Σεπτέμβριο είχε την μεγαλύτερη αύξηση σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», ενώ «οι νέες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης θα ξεπεράσουν το 10%».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας επαναλαμβάνει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και καταλήγει: «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή, με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας».

Η δήλωση Χαρίτση:

«Η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις και χαντακώνει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα.

Ο πληθωρισμός στην χώρα μας για τον Σεπτέμβριο είχε την μεγαλύτερη αύξηση σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Οι νέες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης θα ξεπεράσουν το 10%.

Ενώ οι τιμές του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξευθούν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την -ούτως ή άλλως ανεπαρκή- επιδότησή τους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει η ίδια η Κομισιόν.

Οι εταιρίες διύλισης καταγράφουν πρωτοφανή υπερκέρδη, ενώ οι πολίτες πληρώνουν χρυσάφι τις επιλογές Μητσοτάκη.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή, με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας.

Για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Για τη θωράκιση της χώρας από τον εφιάλτη της νέας οικονομικής κρίσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ