ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Πολάκη - Μαραβέγια: Η ανάρτηση για τα 4,2 εκατ. ευρώ και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Κόντρα Πολάκη - Μαραβέγια: Η ανάρτηση για τα 4,2 εκατ. ευρώ και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Ο κ. Πολάκης κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ πως έλαβε άνω των 4,2 εκατ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Μαραβέγια να παραιτηθεί και από Κυριάκο Μητσοτάκη να τον διαγράψει. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ραντεβού στα δικαστήρια με τον Παύλο Πολάκη δίνει ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας χαρακτηρίζοντας απολύτως ψευδή και συκοφαντικά τα όσα αναφέρει σε ανάρτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αιτήσεις ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο δυο επενδυτικών σχεδίων.

Στην επίμαχη ανάρτηση, ο κ. Πολάκης κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ πως έλαβε ποσό άνω των 4,2 εκατ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Μαραβέγια να παραιτηθεί και από Κυριάκο Μητσοτάκη να τον διαγράψει.

Δείτε την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Μαραβέγιας: Άνθρακες ο θησαυρός - Ο Πολάκης προσπαθεί να με σπιλώσει

Σε δήλωση του ο βουλευτής της ΝΔ απαντά στις αιτιάσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως είναι άνθρακες ο θησαυρός.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια η αλήθεια είναι η ακόλουθη:

«Πράγματι, το 2021, υπό σύσταση εταιρεία (μονοπρόσωπη ΙΚΕ) με διαχειρίστρια και αποκλειστική μέτοχο τη σύζυγό μου Μαρία Τόπα, υπέβαλε αιτήσεις ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο για δυο επενδυτικά σχέδια: τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία. Αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν αμφότερα τα business plans, ύψους 2.600.000 ευρώ και 1.600.000 ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ, αφού ο Αναπτυξιακός Νόμος προϋποθέτει ότι για να γίνει εκταμίευση της επιχορήγησης, θα πρέπει να έχει δαπανηθεί τουλάχιστον τριπλάσιο χρηματικό ποσό. Η εταιρεία της συζύγου μου δεν παρουσίασε τις απαιτούμενες δαπάνες, άρα δεν έλαβε τη χρηματοδότηση. Με άλλα λόγια, εξασφαλίστηκαν οι εγκρίσεις του Αναπτυξιακού, αλλά δεν έγινε χρήση των επιχορηγήσεων.

Αναφορικά με τις οφειλές προς τράπεζες, που επικαλείται ο κ. Πολάκης, ας τον ενημερώσει κάποιος ότι ΔΕΝ ανακάλυψε την Αμερική! Τα δάνεια που έχω λάβει για το σπίτι, το ιατρείο και το πολιτικό μου γραφείο, περιλαμβάνονται στη δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης και τα εισοδήματά μου δικαιολογούν τη λήψη τους. Μάλιστα, τα δυο πρώτα (για την κατοικία και το ιατρείο) είχαν ληφθεί πριν αποκτήσω τη βουλευτική μου ιδιότητα. Δεν έτυχα προνομιακής μεταχείρισης εκ μέρους των τραπεζών και εξυπηρετώ με συνέπεια τις δανειακές υποχρεώσεις μου. Δεν πρόκειται για «κόκκινα» δάνεια, δηλαδή.

Τέλος, δεν αρνήθηκα τη σχέση με τη σύζυγό μου και ούτε πρόκειται για «αχυράνθρωπο». Η ίδια ασχολείται με το επιχειρείν από το 2010, είναι μια έμπειρη επαγγελματίας στον χώρο των ασφαλίσεων, διατηρώντας εδώ και χρόνια τη δική της επιχείρηση. Το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά της, ωστόσο το νέο επιχειρηματικό της εγχείρημα βρίσκεται ακόμη επί χάρτου.

«Άνθρακες ο θησαυρός», λοιπόν, για τον κ. Πολάκη, ο οποίος ως μόνιμος αρνητής των μέτρων και των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, φαίνεται πως ενοχλήθηκε από την κριτική μου και προσπάθησε να με σπιλώσει με ανακρίβειες και συκοφαντίες. Επειδή, όμως, δεν ανέχομαι κανένας να αφήνεις σκιές και υπονοούμενα σε βάρος μου και μάλιστα όταν πρόκειται για θέματα διαχείρισης δημόσιου χρήματος, η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ