ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος για ομιλία Μητσοτάκη: Ψέματα, χυδαιότητες, διχασμός

Ηλιόπουλος για ομιλία Μητσοτάκη: Ψέματα, χυδαιότητες, διχασμός
«Το μόνο ωστόσο που επεδίωξε πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης από τους βουλευτές του σήμερα ήταν να τους πείσει να βγουν από τη λευκή απεργία και να τον στηρίξουν, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τη σημερινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης «κατέστησε σαφές πως απομονωμένος στα αδιέξοδά του θα προχωρήσει μέχρι τις εκλογές: με ψέματα, χυδαιότητες και διχασμό».

Με αιχμή τη δήλωση Μητσοτάκη πως ο ΣΥΡΙΖΑ «επινοεί θανάτους», ο κ. Ηλιόπουλος κάνει λόγο για θράσος «λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη της μελέτης Λύτρα, σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλοι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ έχασαν τη ζωή τους».

«Το μόνο ωστόσο που επεδίωξε πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης από τους βουλευτές του σήμερα ήταν να τους πείσει να βγουν από τη λευκή απεργία και να τον στηρίξουν. Μάταια, διότι όλοι έχουν καταλάβει πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη τελειώσει», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ζει στη σκιά του δικού του παρελθόντος και καταστροφολογεί ακόμα και σήμερα για τα πάντα.

Ειδικότερα είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση, κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊο επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, καταγγέλλει παραβίαση τάχα του ασύλου όταν η αστυνομία συλλαμβάνει συμμορίες που δρούσαν μέσα σε φοιτητικές εστίες.

«Πουλάει δηλαδή σε φθηνή τιμή ακριβά ψέματα, υποσχόμενη στους πάντες τα πάντα», τόνισε ο πρωθυπουργός και κατήγορησε τον Αλέξη Τσίπρα για χυδαίο και κυνικό παλαιοκομματισμό.

«Άκουσα τον κ. Τσιπρα να λέει χωρίς να ντρέπεται πως αν είχε τη δυνατότητα να μοιράσει 50 δις θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί αυτή είναι η μορφή του πιο χυδαίου του πιο κυνικού παλαιοκομματισμού που έχει καταδικαστεί πιά ανεπιστρεπτί από τους Έλληνες πολίτες», είπε ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα κατέστησε σαφές πως απομονωμένος στα αδιέξοδά του θα προχωρήσει μέχρι τις εκλογές: με ψέματα, χυδαιότητες και διχασμό.

Σα να ζει σε παράλληλο σύμπαν, ο κ. Μητσοτάκης αυτοθαυμάζεται για την ενέργεια, την ώρα που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει λογαριασμούς, καύσιμα και σούπερ μάρκετ, η ΔΕΗ και οι πάροχοι κάνουν πάρτι υπερκερδών και ο ίδιος απλά επιδοτεί την αισχροκέρδεια.

Τόλμησε να μιλήσει για «λαϊκισμό» με αφορμή την κριτική του κ. Τσίπρα για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, αυτός που έχει μοιράσει 50 δισ. από τα δημόσια ταμεία με μοναδική έγνοια να ευνοήσει ημέτερους και φίλους του και όχι να στηρίξει την κοινωνία. Με αποτέλεσμα όσοι έχουν πραγματική ανάγκη να είναι στο έλεος της τύχης τους μέσα στην κρίση. Οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι.

Το πιο χυδαίο ωστόσο ήταν που ο άνθρωπος που «δεν πέταξε λεφτά στις ΜΕΘ» και δήθεν δεν είχε στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όσων νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, είχε το θράσος να πει πως η αντιπολίτευση «επινοεί θανάτους», λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη της μελέτης Λύτρα, σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλοι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ έχασαν τη ζωή τους.

Το μόνο ωστόσο που επεδίωξε πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης από τους βουλευτές του σήμερα ήταν να τους πείσει να βγουν από τη λευκή απεργία και να τον στηρίξουν. Μάταια, διότι όλοι έχουν καταλάβει πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη τελειώσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ