ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος για Εξάρχεια: Εκτός ελέγχου η αστυνομική βαρβαρότητα

Ηλιόπουλος για Εξάρχεια: Εκτός ελέγχου η αστυνομική βαρβαρότητα
«Όσα συμβαίνουν στην περιοχή αποτελούν ντροπή για κάθε δημοκρατικό κράτος δικαίου», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS

Στην υπόθεση του ξυλοδαρμού από αστυνομικές δυνάμεις πατέρα μπροστά στα παιδιά του, το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη, αναφέρεται, σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για βάναυσο ξυλοκόπημα στο γήπεδο μπάσκετ στο λόφο του Στρέφη, όπου «η αστυνομική βαρβαρότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

«Οι αστείες δικαιολογίες της ΕΛ.ΑΣ. ότι προηγήθηκε λεκτική αν τιπαράθεση με ομάδα 15 ατόμων, θυμίζουν τα αντίστοιχα ψέματα που ακούσαμε και στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης. Ψέματα που καταρρέουν από τα βίντεο που αποτυπώνουν τι πραγματικά συνέβη. Το “έγκλημά” του είναι ότι βρέθηκε στον αθλητικό χώρο μαζί με τα παιδιά του σε μια περιοχή όπου κυβέρνηση και δημοτική Αρχή αντιμετωπίζουν ως κατεχόμενη ζώνη. Δέχτηκε άγρια επίθεση την στιγμή που ζήτησε από άντρες των ΥΜΕΤ να σταματήσουν να χτυπάνε μια κοπέλα που απλώς ήθελε να εισέλθει στον ελεύθερο χώρο του γηπέδου», σχολιάζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος προσθέτει πως κυβέρνηση, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και δημοτική Αρχή έχουν δημιουργήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση βίας και αυταρχισμού και πως η χρόνια εγκατάλειψη της περιοχής, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη δράση του real estate και την αστυνομική βαρβαρότητα, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα για τους κατοίκους.

«Όσα συμβαίνουν στην περιοχή αποτελούν ντροπή για κάθε δημοκρατικό κράτος δικαίου», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ