ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος για βιασμό 12χρονης: Να ξεσκεπαστεί όλο το κύκλωμα

Ηλιόπουλος για βιασμό 12χρονης: Να ξεσκεπαστεί όλο το κύκλωμα
«Το αίσθημα δικαιοσύνης έχει πληγεί, γιατί σε αντίστοιχες περιπτώσεις το κράτος επέδειξε ολιγωρία», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

Να στηριχθεί το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει «να ξεσκεπαστεί όλο το κύκλωμα». 

«Το κρίσιμο και το άμεσο είναι να υπάρξει στήριξη σε αυτήν την οικογένεια, σε αυτό το κορίτσι», «υπάρχει η καταγγελία ότι, ενώ η υπόθεση είναι γνωστή στις αρχές εδώ και ένα μήνα, το παιδί δεν παρακολουθείται από ψυχολόγο. Πρέπει επομένως να γίνουν όλα αυτά που χρειάζονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και του κράτους για την υλική και ψυχολογική στήριξη της οικογένειας», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο Naftemporiki TV.

Στηλίτευσε επίσης τα ΜΜΕ που βρέθηκαν έξω από το σπίτι της 12χρονης λέγοντας πως «χρειάζεται επίσης να σταματήσει η κακοποίηση που συνεχίζεται από κάποια μέσα ενημέρωσης, τα οποία μέχρι και χθες ήταν έξω από το σπίτι της οικογένειας».

«Το τρίτο πολύ σημαντικό είναι η ανάγκη να ξεσκεπαστεί όλο το κύκλωμα. Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οι δύο άνθρωποι που έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ήδη βιάσει το κορίτσι και είναι κρίσιμο να δοθο10-12 17:12:00ύν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα για την προστασία της κοινωνίας», τόνισε ο Νάσος10-12 17:12:00 Ηλιόπουλος.

«Το αίσθημα δικαιοσύνης έχει πληγεί, γιατί σε αντίστοιχες περιπτώσεις το κράτος επέδειξε ολιγωρία. Στην υπόθεση Λιγνάδη, για 15 ημέρες δεν είχαν κατασχεθεί κινητά, υπολογιστές, ηλεκτρονικοί δίσκοι που είχαν κρίσιμα στοιχεία», είπε.

«Fake news από τη ΝΔ»

Επισήμανε ακόμα ότι «τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια στρατηγική fake news από πλευράς της ΝΔ, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το βιασμό πλημμέλημα –πράγμα που είναι ψέμα- ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το άρθρο που προβλέπει ισόβια για τους βιαστές ανηλίκων, κάτι που επίσης δεν ισχύει, το ψηφίσαμε». «Ας συμφωνήσουμε ότι σε τέτοια θέματα δεν θα συζητάμε με fake news. Ο ποινικός κώδικας που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε για πρώτη φορά ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. Αυτό είναι αυστηροποίηση στη σωστή ευρωπαϊκή κατεύθυνση», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.​

«Χρειάζεται άλλο μοντέλο για την αντιμετώπιση της κρίσης»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα.

«Υπάρχουν πολιτικές για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Το ζήτημα δεν είναι απλώς να δοθούν περισσότερα χρήματα, αλλά να ακολουθηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο αντιμετώπισης αυτής της κρίσης», επισήμανε.

«Για να υπάρχει ασφάλεια για την κοινωνία απέναντι σε αυτές τις κρίσεις, χρειάζονται δημόσια εργαλεία. Είτε στο ενεργειακό -οι κρατικοποιήσεις είναι το σύγχρονο “Μένουμε Ευρώπη” στο ενεργειακό, είτε στη δημόσια υγεία», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας τη μελέτη Λύτρα με βάση την οποία «το 97% όσων ασθενών covid-19 νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ κατέληξε, ενώ και εντός ΜΕΘ το ποσοστό των θανάτων ήταν άνω του 70%».

«Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία. Λειτουργεί ως επιταχυντής των κρίσεων και όχι ως άμυνα της κοινωνίας. Για αυτό το λόγο καταγράφουμε διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στην πανδημία, στην ενεργειακή ακρίβεια, στον πληθωρισμό», τόνισε.

«Είναι πολύ κρίσιμο, στις 9 Νοεμβρίου που έχει προκηρυχθεί γενικά απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να υπάρξει μια μεγάλη λαϊκή αντίδραση ώστε τα πράγματα να πάνε διαφορετικά. Δεν μπορούν οι υπουργοί της κυβέρνησης να λένε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος μετά το ’42 σαν να είναι κάτι δεδομένο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, εξηγώντας την θέση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα για αδιαφάνεια στην κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων, υπογράμμισε: «βγήκαν τα πρώτα στοιχεία για το δανεισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα πρώτα 500 εκ. ευρώ κατευθύνονται σε 13 επιχειρηματικούς ομίλους».

«Και μάλιστα όχι σε κάποιο επιχειρηματικό project αλλά για να αλλάξουν το δανειακό τους προφίλ, δηλαδή για να αντικαταστήσουν πιο ακριβά δάνεια με το δάνειο του Ταμείου Ανάκαμψης που έχει επιτόκιο 0,8%», πρόσθεσε. «Αυτή τη λογική θα την πληρώσει η ελληνική οικονομία. Αυτό που γίνεται και με το Ταμείο Ανάκαμψης, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι λεηλασία, δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές εξελίξεις, σχολίασε: «Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην πρώτη κάλπη με απλή αναλογική, μπορεί και θα συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ